De Base duikt in de kelder van het nieuwe gebouw

Ook de Base krijgt een mooie plek in het Kulturhus. De jongerensociëteit gaat opnieuw naar de kelder van het gebouw. Dennis van der Linden, voorzitter van het hoofdbestuur van stichting Asafoetida, vertelt graag meer over de verhuizing. Hij heeft vanuit het bestuur contact met de gemeente en het bestuur van het Dorpshuis.

Wat bijzonder dat jullie al in het Kulturhus zijn geweest. Hoe kwam dat zo?

Ja, dat was heel leuk. Tijdens onze reünie met alle besturen van stichting Asafoetida hebben we een rondleiding gekregen op de bouwplaats. Oud-bestuurslid Kees de Jong heeft het allemaal georganiseerd en Dick Groenenberg van Slimscholenbouwen kwam ons op zijn vrije dag een rondleiding geven. We zijn daarmee een van de weinigen die het gebouw al van binnen hebben gezien.

En hoe ziet jullie nieuwe onderkomen eruit?

We zitten ook nu weer in de kelder van het gebouw. Dat vinden wij prettig, want als het donker is kunnen we met onze verlichting snel een gezellige sfeer neerzetten. De plek zelf is nu nog een kale ruimte, maar we konden wel al goed zien waar de toiletten en de garderobe komen. Met deze laatste zijn we erg blij, het is maar een kleine ruimte, maar we vinden het fijn dat we nu een bewaakte garderobe hebben. Het kwam wel eens voor dat bezoekers de jas van een ander meenamen. Dat soort dingen verpesten de sfeer en dat wil je niet.

Is jullie nieuwe ruimte net zo groot?

Qua oppervlakte is het wat kleiner dan we nu hebben, maar de mogelijkheden zijn beter. Ik denk dat we deze ruimte slimmer kunnen indelen. Door de bar op de juiste plek te zetten, kunnen we efficiënter werken en dat is fijn voor het bestuur en de mensen achter de bar. Naast onze ruimte is de danszaal. Daartussen komen twee openslaande deuren. Wat daar handig aan is, is dat we weer grotere feesten kunnen gaan organiseren. Vroeger hielden we ook van dat soort feesten, maar de laatste jaren kon dat niet meer. Dat is jammer voor het bestuur, want op zulke feesten zie je dat oud en jong samen komen, dat geeft een leuke sfeer. Daarnaast zijn deze grotere evenementen goed voor de inkomsten, waardoor we weer meer kunnen organiseren.

Jullie organiseren nu ook al diverse acties om geld in te zamelen, toch?

Ja, dat klopt. We hebben een aantal besturen van de afgelopen jaren gevraagd om een keer een avond te organiseren om geld op te halen voor ons nieuwe onderkomen. Met de omzet op die feesten, kunnen we ons interieur verbouwen. De eerste avond is door Team O’Neill gehouden en dat was een groot succes met een hoge opbrengst. Het is wel leuk om te zien, want het is een soort competitie geworden tussen de besturen. Daarnaast schrijven we ook verschillende fondsen aan. Een aantal van hen heeft ons al een uitkering toegezegd en we hebben met de Rabobank Sponsorfietstocht ook een leuk bedrag opgehaald. Verder willen we binnenkort nog een veiling houden met allerlei bijzondere stukken. Bijvoorbeeld dat je een stuk van onze oude bar kunt kopen als herinnering aan al die gezellige avonden.

Hebben jullie zin om naar het nieuwe gebouw te gaan?

We gaan ons huidige keldertje wel missen, hoor! Maar het werd toch steeds ouder allemaal, dus het is goed om alles weer nieuw en in orde te hebben. En er borrelen ook allerlei nieuwe ideeën op om dingen met andere gebruikers van het Kulturhus te doen. We hebben wat eerste ideeën om voor de kinderen van de basisschool eens een keer een DJ-workshop te doen. En we hebben al een paar keer een disco voor tieners georganiseerd. Kortom, ideeën genoeg, maar eerst maar eens verbouwen en verhuizen. Draagt u stichting Asafoetida ook een warm hart toe? Doneren kan via www.asafoetida.nl

Bestuur Stichting Dorpshuis

Theo van Velzen, Aad de Haas, Bert Wolterbeek

en Frank van der Voort

E-mail: info@dorpshuis-stompwijk.nl
Telefoon: 06 21 85 36 61