Starthandeling voorbelasting Verbindingsweg

De voorbelasting van het tracé van de Verbindingsweg is eind september in gang gezet. Op donderdag 11 oktober markeerden we dit met een officieel startmoment. De gemeente Leidschendam-Voorburg en Van der Krogt Aanneming gingen samen aan de slag. 

Starthandeling

De starthandeling door wethouder Astrid van Eekelen vond om 16.00 uur plaats op de Doctor van Noortstraat (op de voormalige locatie van kringloopwinkel De Stal). Aansluitend was er een informeel samenzijn met een hapje en drankje in De Bles (Doctor van Noortstraat 154).

Over de verbindingsweg

Na jaren van voorbereiding is de aanleg van de Verbindingsweg om de kern van Stompwijk van start gegaan. Er wordt een zandpakket aangebracht dat er voor moet zorgen dat het toekomstige wegtracé voldoende inklinkt om de weg zelf er op te kunnen aanleggen. Het aanbrengen van het zandpakket vindt plaats in meerdere fasen en in verschillende lagen. Daarna moet het wegtracé ongeveer een jaar inklinken om geschikt te zijn voor het aanleggen van de weg. De aannemer en gemeente proberen de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Daarom is er voor gekozen alle transporten (vol en leeg) vanaf de provinciale N206 over het wegtracé door het land te laten plaatsvinden.