Stichting Sociaal Fonds Leidschendam-Voorburg van start

Sociaal Fonds Leidschendam-Voorburg is vanaf vandaag officieel een stichting. Deze stichting verleent hulp aan inwoners die door bijzondere oorzaken in een financiële probleemsituatie zijn geraakt. Door het fonds om te vormen tot een stichting, kunnen vanaf nu nog meer mensen worden geholpen.

Sociaal Fonds Leidschendam-Voorburg, een samenwerking tussen de gemeente en de gezamenlijke kerken, is al sinds 1989 actief. Het fonds ondersteunt inwoners die het financieel moeilijk hebben en voor wie de wettelijke voorzieningen niet toereikend zijn. Bijvoorbeeld wanneer iemand in de schuldhulpverlening zit en de wasmachine ineens kapot gaat. Er is geen recht op bijzondere bijstand of een andere regeling. In zo’n geval kan de stichting bijspringen. Stichting Sociaal Fonds Leidschendam-Voorburg verleent geen structurele financiële bijstand.

Armoede

Voorzitter Manja Grol: “Meer dan 10 procent van de inwoners van Leidschendam-Voorburg leeft in armoede. Zij krijgen regelmatig te maken met financiële noodsituaties. Wij ontvangen ieder jaar 60 tot 75 aanvragen waar echt geen andere oplossing voor is. Nu wij een stichting zijn en de ANBI-status hebben gekregen, kunnen we fondsen vragen om een jaarlijkse bijdrage te geven. We hopen daarom vanaf nu nog meer aanvragen te kunnen honoreren.”