Gloednieuw atelier voor creatieve clubs van Stompwijk

Net als vorige week vertellen wij u als Stichting Dorpshuis graag meer over de activiteiten en het nieuwe Kulturhus. Zo kent het gebouw straks een atelier, dit bevindt zich op de tweede verdieping. Het wordt echt een creatieve werkplaats waarin de mooiste dingen kunnen worden gemaakt. Zo neemt de Schilderclub erin plaats, de Naaiclub en ook de Hobbyclub. Deze laatste is een wekelijkse activiteit waar kinderen zelf mooie knutsels maken. Nicoline de Romijn is initiatiefnemer van deze Hobbyclub. Wij houden graag een interview met haar over haar activiteiten en de verhuizing naar het nieuwe gebouw.

 Hoe lang doe je dit werk al?

Vanaf 2015 draai ik de Hobbyclub in mijn eentje, soms met hulp van mijn zoon Lucas. In de jaren ervoor was er ook een Hobbyclub en daar hielp ik regelmatig bij. Toen dat stopte, ben ik ook gestopt, maar na een jaar begon het toch weer te kriebelen. Veel mensen vonden het jammer dat het niet meer bestond en ik zag allemaal leuke ideeën op Pinterest. Ik dacht bij mezelf, ik ga het gewoon weer proberen. En het is een heel goed besluit geweest, want ik heb een hele leuke groep kinderen.

Wat hoop je de kinderen te leren?

Ik vind het belangrijk dat ik kinderen een stukje creativiteit mee geef. Dat ze leren hoe ze van niets iets kunnen maken. Soms vinden kinderen het moeilijk om te beginnen, maar gaan ze aan het eind van de avond toch met een heel eigen kunstwerkje naar huis. Ik vind het heel leuk wat er allemaal uit die kinderen komt en hoe ze elkaar helpen als het even niet lukt. Daarbij is het ook een uitje. We doen een gezellig muziekje aan, we drinken wat en dan lekker knutselen. En natuurlijk aan het eind alles weer samen opruimen.

Straks een nieuwe werkplek, hoe vind je dat?

Het lijkt me onwijs leuk om naar de andere kant te gaan. Weer een frisse start in het nieuwe gebouw. Ik heb zelf de ruimte nog niet gezien, maar ik ben er heel benieuwd naar. Wij zitten in het atelier, dat is de ruimte waar ook de schilderclub en de naaiclub naar toe gaat. En ik hoop dat ik daar een mooi plekje heb waar ik al mijn spulletjes kwijt kan.

Heb je nog wensen in het nieuwe gebouw?

Het lijkt me leuk om straks met nieuwe materialen te gaan werken. Ik wil ook graag meer met hout en elektriciteit gaan doen. Zo krijgen ze ook vast wat dingen mee waar ze later plezier van hebben. Het lijkt me echt superleuk om naar het nieuwe gebouw te gaan. En als er nog kinderen vanaf 7 jaar zijn die een keertje willen kijken of het wat voor hen is, dan kan dat. Ze kunnen dan een mailtje sturen naar nc01deromijn@hotmail.com.

Bestuur Stichting Dorpshuis

Theo van Velzen, Aad de Haas, Bert Wolterbeek en Frank van der Voort

E-mail: info@dorpshuis-stompwijk.nl

Telefoon: 06 21 85 36 61