Zoeterwoudse veiling zoekt originele kavels

 Dorp loopt warm voor de 44e editie  

Voor de 44e veiling in Zoeterwoude is de organiserende werkgroep op zoek naar bijzondere veilingstukken en kavels, die op zaterdag 27 oktober onder de hamer gaan. De voorbereidingen voor Missieveiling, tegenwoordig ‘veiling met een missie’, zijn weer in volle gang.

Wie bedenkt de origineelste en leukste kavel voor de nieuwe veiling? Inwoners van Zoeterwoude en omgeving en andere belangstellenden worden gevraagd om zelf ook ideeën en suggesties aan te leveren voor nieuwe kavels. De komende weken zullen bedrijven, verenigingen, buurten en particulieren al uiteenlopende en allerlei opvallende veilingstukken aanbieden. Hoe origineler en fantasierijker hoe beter. Het publiek komt ook voor kavels die op de lachspieren werken. Het gaat op zo’n avond ook om gezelligheid en een stukje vermaak. En niet pers sé om weer hoger te scoren dan de afgelopen jaren.”  De veiling wordt voorafgegaan door een bingo voor jong en oud (start 19.00 uur). De opening van de jaarlijkse veiling wordt verzorgd door het koor Dynamic Voices uit Stompwijk. De veilingopbrengst wordt verdeeld onder kleinschalige projecten, waar overwegend jonge inwoners van Zoeterwoude en omgeving bij betrokken zijn. De meeste ervan zitten in de sfeer van medische zorg, onderwijs, huisvesting en educatie voor mensen in ontwikkelingslanden. Doel is om met beperkte middelen direct een positief verschil te maken, waar andere mensen mee vooruit worden geholpen. De organisatie van de veiling is vrijwilligerswerk, van notaris en wervingsteam tot veilingmeesters en de podiumbouwers. “De opbrengst gaat voor honderd procent naar goede doelen, er blijft niks aan de strijkstok hangen”, zo verzekert Straathof. “Dat zien mensen en daarom blijft de veiling nog steeds in trek.”

Wie bijzondere veilingstukken wil aanbieden kan contact opnemen met Adri Straathof (071 580 1159) en Rinus van Swieten (071 580 2682).