Reünie Asafoetida

Afgelopen zaterdag werd een reünie gehouden voor alle besturen van jeugd sociëteit Asafoetida. De reden was duidelijk: Het honk waar sinds de beginjaren 80 verbleven is, wordt over enkele maanden verlaten.

Een nieuwe ruimte wordt onderin het Kulturhus gecreëerd. Voor de inrichting is geld nodig. Een goede reden dus. Met deze reünie werd de aftrap gegeven voor nog meer reünies voor alle werkgroepen die er sinds 1970 geweest zijn. En ze waren er allemaal van Asafoetida, Oase, Team O’neil, The Kick tot The base. Ieder met een eigen gezicht.

En gezellig werd het. Een lekkere BBQ buiten voor het Dorpshuis en na 20.00 uur de kelder in, waar elke werkgroep een kwartiertje kreeg om iets over hun ervaring te vertellen of te laten horen.

Het viel niet mee om over het continue geluid en gelach van de oude verhalen heen te komen. Want dat was toch wel de boventoon. Om 23.00 uur kon een ieder die wat te biechten had nog in de biechtstoel, waar goed gebruik van werd gemaakt. Helaas kon op de grote vraag waar de blote dame, die al sinds de jaren 70 als een relikwie gekoesterd wordt, vandaan komt, niemand een antwoord geven. Maar gezellig was het en bleef het. Wordt ongetwijfeld vervolgd. Een ieder die hier aan mee heeft gewerkt nog erg bedankt… 

Leo Oliehoek