Ontmoetingsplaats voor Stompwijk bijna klaar

De bouw van het Kulturhus gaat nu snel. Vanaf december staat er een gloednieuw gebouw waarin heel veel partijen gaan samenwerken. Daarom vinden wij het als Stichting Dorpshuis prettig om u de komende weken meer te vertellen over de activiteiten en het nieuwe gebouw. Zoals u waarschijnlijk weet, nemen veel verschillende partijen intrek in het gebouw. Het gebouw bestaat eigenlijk uit twee delen. Aan de ene kant komt de Maerten van den Veldeschool en aan de andere kant diverse andere organisaties, verenigingen en initiatieven. Hierbij kunt u denken aan Bibliotheek aan de Vliet, het consultatiebureau van JGZ Zuid-Holland West, SKZ kinderopvang, bardancing Base, KBO, Fanfare, Hobbyclub, Bingo, Naaicursus, Schildercursus, Zanggroep, de bridgeclub, inloopochtenden, gezamenlijke maaltijden en hopelijk nog veel meer activiteiten.

Start uw eigen activiteit

Ook u kunt een activiteit starten in het Dorpshuis. Graag zelfs! Dat kan een eenmalige activiteit zijn, maar misschien vindt u het wel leuk om uw kennis met andere Stompwijkers te delen. Van een cursus bloemschikken tot massage. Van een techniekcursus tot DJ-workshop. Het is allemaal mogelijk. Als u dat wilt, neemt u dan gerust contact met ons op via onderstaand e-mailadres.

Ontmoetingsplaats voor Stompwijk

We hebben straks een prachtige grote zaal om te verhuren, maar ook een huiskamer, een atelier, een danszaal en natuurlijk de jongerensoos. Kortom, alle ruimte voor nóg meer mooie activiteiten. Ons doel is dat dit nieuwe gebouw dé ontmoetingsplaats voor Stompwijk wordt. En waar iedereen gewoon kan binnenlopen om bij te kletsen, een boek te lezen of iets nieuws te leren.

Heeft u een ander goed idee, laat het ons dan ook gerust weten. We zien ernaar uit!

Bestuur Stichting Dorpshuis: Theo van Velzen, Aad de Haas, Bert Wolterbeek en Frank van der Voort

E-mail: info@dorpshuis-stompwijk.nl, Telefoon: 06 21 85 36 61

Activiteiten

Leuke activiteiten máken het nieuwe gebouw. En natuurlijk behouden we ook graag het goede van wat we nu al hebben.

-10-

Zo gaan de inloopochtend én het klaverjassen voor beginners gewoon door in het nieuwe pand. Anneke van Bemmelen is vrijwillig beheerder van het Dorpshuis en vertelt meer.

Wat is precies de inloopochtend?

Ook in het nieuwe gebouw staan op vrijdagochtend de deuren vanaf 9.30 uur wagenwijd open voor een inloop. Iedereen is van harte welkom. Ons motto daarbij is: alles kan en niets moet. Je kunt een bakkie doen, de krant van die dag lezen, een tijdschrift pakken, de bibliotheek bezoeken of een spelletje doen met andere bezoekers. Zie het maar als de huiskamer van het dorp, waar je lekker even kunt gaan zitten. We zijn er echt voor iedere leeftijd. Ik hoop dat mensen die behoefte hebben aan een praatje – jong, oud of iets er tussenin – zich op hun gemak voelen en graag langs willen komen.


En je kunt er ook blijven eten?

Ja hoor, eens in de maand eten we met elkaar. Voor een bedrag van € 4,- kun je deelnemen. Onze kok Wea Manders stelt dan een heerlijke maaltijd samen en ik help haar in de keuken. Karin van Es is die dagen medewerker van de bibliotheek en helpt daar waar nodig is. De maaltijden zijn een groot succes. We zien dat de huidige deelnemers ook weer nieuwe mensen meenemen, zo wordt het steeds groter en gezelliger. Heel mooi om te zien.

Je helpt ook mensen met klaverjassen?

Jazeker, aanstaande vrijdag 5 oktober beginnen we weer met Klaverjassen voor beginners. Dit doen we nu al voor het achtste jaar. Het leuke is dat je het niet hoeft te kunnen. Je leert het bij ons en als het wat beter gaat, kun je dan allerlei leuke klaverjasavonden bezoeken. We hebben daarvoor al vele leuke plekken in het dorp. Door het bij ons te leren, gun je jezelf een heleboel gezellige avonden voor de toekomst.

Zou je dingen nog anders willen doen?

Wat ik heel leuk zou vinden, is als we vaker per week zo’n inloopochtend zouden kunnen houden. Zodat we nog meer de huiskamer kunnen zijn dan we nu al zijn. Natuurlijk is het dan belangrijk dat we eerst gaan kijken of mensen hier behoefte aan hebben. En we zijn daarvoor ook op zoek naar mensen die het leuk vinden om een paar uur gastheer of gastvrouw te zijn. Mensen die het prettig vinden om een ander oprechte aandacht te geven en contact met elkaar te maken. Meld je gerust bij mij aan als je dat leuk vindt om te doen.

Welke kansen zie je met het nieuwe gebouw?

Ik heb al binnen mogen kijken in het Kulturhus en denk dat we qua ruimte goed onze activiteiten kunnen blijven doen, daar ben ik blij mee. De ruimtes worden iedere dag goed benut en ik denk dat het heel leuk is om bijvoorbeeld de kinderen van de kinderopvang te zien spelen. Zo krijg je echt het samenbrengen van jong en oud.

Ook hoop ik dat het een nieuwe impuls is, dat mensen weer nieuwsgierig zijn. Door de jaren heen hebben veel mensen een beetje stoffig beeld gekregen van het Dorpshuis. Ik hoop dat mensen nu weer nieuwsgierig worden en het als een nieuwe start zien om anderen te ontmoeten.

Agenda Dorpshuis

Inloopochtend         –     Iedere vrijdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur

Samen eten              –     Eén keer per maand op vrijdag, van 11.30 tot 13.30 uur

Klaverjassen voor beginners – Iedere vrijdagavond vanaf 20.00 uur (vanaf 5 oktober)