Toerclub Stompwijk

Zondag ochtend 23 september, Weersvoorspelling veel regen en wind.Toch maar de wekker gezet en toen ik het gordijn opendeed zag het er best redelijk uit. Voor de zekerheid buienradar gecheckt en het zou de eerste paar uur redelijk droog blijven. Vol goede moed naar de start maar er was niet veel animo , ik denk een kleine 20 man/vrouw. Er was een kleine discussie gaande welke kant ze op wilden. Onze vaste captain Arno zit nog een paar dagen in Amerika (mooie foto’s op Strava ) dus had de reserve captain Ronald na overleg weer wat moois in gedachten. De A1 was maar met 4 man dus besloot de A2 (2) bij ons aan te sluiten. Zo vertrokken wij met 6 man richting het Bergse Bos, maar kwam ook nog Sjaak Hoogweg erbij zodat we met 7 waren. Het was ook goed om te zien dat Frans Hendriks na zijn operatie/revalidatie van een nieuwe heup er weer bij was. Via de Meer en Geer vertrokken we richting Zoetermeer om langs de vuilstort en het Wilsveen naar Nootdorp te fietsen. Vandaar langs de brandweer richting de Westvlietweg naar de Hoornbrug. We moesten de Hoornbrug over om aan de andere kant van de Vliet onze weg te vervolgen. Via het Jaagpad reden we naar de Zwethkade en de Bonte Haas naar Schipluiden. Ondertussen was het een klein beetje gaan miezeren dus besloot Ronald om niet te ver uit de route te gaan. We reden heel Delft door langs het station om daarna richting Zestienhoven te fietsen, achterlangs het vliegveld via een mooi park reden we naar de koffiestop. Met een kleine 60 km kwamen we toch behoorlijk nat en koud aan. Gelukkig krijg je bij het Bergse Bos een borreltje bij de koffie en konden we even opwarmen. Helaas hield het op met zachtjes regenen en besloten we om de kortste route naar huis te nemen. Langs de Rotte en via de A12 werden we gelukkig door Sjaak naar huis geloodst . Voor de klok van 12 uur kwamen we weer veilig in Stompwijk aan met 85 km op de teller.

Fijne week, Guus v.d. Bosch

C1. De mensheid lijdt het meest, door het lijden dat hij vreest…….. Op zaterdagochtend kwamen de eerste appjes al binnen: ik ga morgen niet fietsen hoor, veel te slecht weer. Daarna nog een stuk of wat berichtjes van mensen, die zich afmeldden. Maar…… tot mijn grote verbazing (ik zou eigenlijk ook niet gaan), was het gewoon goed fietsweer toen ik op zondagochtend mijn ogen opende. Snel uit bed, koffie gezet, ontbeten en op de fiets gestapt. Bij de sporthal aangekomen, bleek dat heel veel leden zich niet zo geroepen voelden om met de fiets op pad te gaan. Er waren er niet zoveel en van ons groepje? Nul om precies te zijn, daar stond ik dan in mijn dooie uppie. Gelukkig mocht ik met Fried mee en togen we richting het Rieten Dak in Delft. Toch leuk, als je met iemand anders meefietst, zo kom je nog een op plekjes, waar je normaal gesproken nooit komt. Mooie rit, heerlijk tempo. Om 10.05 kwamen we bij het Rieten Dak aan, de tent was net open. Koffie besteld en eigenlijk wilden we allemaal wel iets lekkers erbij. Twee dames namen een overheerlijke punt en de rest van de groep bestelde een gevulde koek. Deze moesten nog worden afgebakken, verser kan niet. Een kwartiertje later was het zover, de koeken werden geserveerd. En ik kan jullie verzekeren: nog nooit zo’n lekkere gevulde koek gegeten., ik brandde bijna mijn vingers er aan. Goed, daarna een tweede bakkie besteld en dat smaakte ook voortreffelijk! Daarna, er was geen ontkomen meer aan: het startsein voor terugreis werd gegeven. Tot onze grote verbazing viel er een plaatselijke bui. Jammer was het, dat deze plaatselijke bui, het gehele gebied tussen Delft en Stompwijk beregende. Maar goed, niemand smelt van een beetje regen., dus wij ook niet. We namen wel de kortste weg naar Stompwijk, dat dan weer wel. Ik klokte om 11.30 met 49 km op de teller af. Het was mijn laatste rit van dit seizoen. Ik wil al mijn fietsmaatjes bedanken voor alle gezellige ritten, Annie en Aad voor het captain-schap en ook Jan en Peter voor het co-captain-schap. Wellicht tot de 12e bij de bbq in de Bles of op de fiets in het naseizoen en anders tot volgend jaar.

Trees van Velzen

Vandaag stond de C2 met 6 fietsliefhebbers aan de start. Zelf bleef ik thuis, maar keek voor de captain even op buienradar. Als ie geluk zou hebben, dan kon hij bijna droog bij de koffie aankomen. Dat lukte al waren de regenjassen wel aan, was het niet tegen de regen, dan wel tegen de kou! De C2 vertrok uiteindelijk met 7 fietsers, want er was nog een aanvulling van ‘n fietser van de C1, naar Het Rieten Dak in Delfts Hout voor de koffie stop. We fietsten door Zoetermeer richting de windturbines al maar recht door. ‘n Leuk eind fietsen aan de buitenkant van de plaatsen Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek. We kwamen tot aan Rotterdam dicht bij het vliegveld en vandaar uit weer richting Delft. Via Oude Leede en de  Ackerdijkse Plassen kwamen we ook nog door het recreatiegebied De Zweth. Toen door Delfgauw heen naar het Delfts Hout. Om 10.05 uur kwamen we bij de koffie met diverse gebakjes, warme gevulde koeken en vriendelijke bediening. Inmiddels was het harder gaan regenen en alle regenjassen werden weer aangetrokken.  We hadden 32 km op de teller staan, toen we aan de terug route begonnen. We reden langs de Dobbeplas in Nootdorp, waar hardloopwedstrijden bezig waren en wij zagen toevallig de finish van de kinderen. Toen richting de Veenweg en na het viaduct onder de A12 gingen we gelijk linksaf het Nieuweveensepad op en kwamen bij de Vliet uit. Het laatste stukje ging door de Nieuwstraat van Leidschendam en het Duinwaterpad naar huis. Wederom een prachtige tocht en een goed begin voor de zondag. Om even na 11.30 uur werd de fiets thuis stilgezet met 48 km op de teller en wachtte een warme douche! Namens de captain.

Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot

Aanstaande zondag is alweer de laatste clubrit van het seizoen. Alle groepen gaan dan naar de Wielerclub Avanti in Alphen a/d Rijn. Het vertrek is ook voor de laatste keer om 8.30uur.

Ook al eindigt de toerkalender na september, we blijven natuurlijk nog wel iedere zondag een tocht rijden. Vanaf 7 oktober is het vertrek dan om 9.00 uur en wordt de bestemming bij de start aan het Klaverblad bepaald. Hopelijk blijft het nog lang goed fietsweer en kunnen we met een flinke groep de winter in. Je bent van harte welkom!