Burendag

Wat heeft U gemist afgelopen zaterdag?

Een warm onthaal in de kantine met koffie, zelfgebakken appeltaart van Leo en Petra, koek van de Coop, muziek van de fanfare en vooral blije gezichten. Want hoe leuk is het niet om met elkaar in actie te zijn en vooral ook 4 kanjers in het zonnetje te zetten!

Het idee begon, zoals echte Stompwijkers, laat. De burendag: snel onze koppen bij elkaar en het idee: zwerfafval ophalen in de straten van Stompwijk. Maar dan: dat doen Thomas en Tiny Lelieveld al 25 jaar, bij de Vogelplas en de Vlietlanden! Laten we ze in het zonnetje zetten. En wat te denken van Piet en Martien Turkenburg, al 50 jaar halen zij schillen op! Zij zijn hun tijd ver vooruit! Afval scheiden! Zo kwam de zaak aan het rollen. Om de gebroeders Turkenburg binnen te krijgen, verzochten wij hen Thomas en Tiny Lelieveld op te halen, met hun schillenkar. Nou, dat wilden zij wel doen, zelfs op hun ophaaldag, niet wetende dat zij onderdeel van de verrassing zouden zijn. Onder vrolijke muziek van de fanfare, een ontvangst comité en hartelijke woorden van wethouder Astrid van Eekelen kregen deze vier bewoners een ere certificaat van de gemeente Stompwijk en bloemen van de gemeente Leidschendam. Zij waren zichtbaar overdonderd! Daarna koffie en dan aan de slag! De buren en kinderen namen een hesje, grijpers, handschoenen, een zak en gingen op pad. Er was ook een kind met een visnetje. Zelf konden zij kiezen welke wijk of straat zij wel wilden opruimen. Leuk om te zien hoe enthousiast zij terug kwamen met zakken troep, maar vooral met verhalen van wat zij allemaal gevonden hadden! Eigenlijk waren alle buren verbaasd, wat ligt er veel als je goed kijkt.

Ook blijken er tal van Stompwijker te zijn die regelmatig op eigen initiatief vuil in hun buurt of uit de Stompwijkse vaart halen. En kinderen die dit met elkaar doen. Wat leuk eigenlijk.

De mooiste vondst vandaag, 3 enkele schoenen en een onaangebroken fles Rum. Wij vermoeden dat dit een overblijfsel is van de cocktailbar op Summerland! Waarvoor onze dank!

Namens Petra en mij, bedankt een ieder die spontaan mee hielp! Het was een leuke Burendag!

Jona van der Meer