Toerclub Stompwijk

Zondagochtend 16 sep

Bij het parkeerterrein van Stompwijk’92 stonden er weer een stuk of 60 fietsers klaar voor de wekelijkse club rit.

De A1 vertrok klokslag half 9 met negen man sterk richting Zoeterwoude. Onze reserve captain Ronald had weer een mooie rit in petto voor ons. Via het Lange Kerkepad reden we naar de Rijndijk om vervolgens naar Koudekerk_Hoogmade en Rijpwetering langs het Braassemermeer tot de Ringvaart te rijden. Van daar gingen we langs Weteringbrug_Leimuiden de provinciale wegen de kruisweg naar Ter Aar. Om ongeveer 10.15 kwamen we met 50 km aan bij restaurant Zomer om daar een heerlijk bakkie met puntje te nuttigen. De B1 zat al aan de koffie en niet veel later kwam ook de A2 er al aan. Toen wij weer vertrokken kwam ook de A3 aanrijden. Wij reden terug via de Meije_Zuid richting Boskoop om vervolgens via Zwammerdam en het Spookverlaat naar Hazerswoude te fietsen. Net toen we dachten dat het een kort ritje zou worden gingen we weer terug richting Boskoop om vervolgens via het Bentwoud naar Zoetermeer te rijden. Daar haakte onze penningmeester Gijs af en reden wij via Bleiswijk langs de A12 met hoge snelheid op huis aan. Bij de golfbaan splitste de groep zich en reed ondergetekende samen met Chris naar Stompwijk toe om precies met 100 km thuis te komen.

Ps.: Ronald nogmaals bedankt voor de mooie rit.

Guus v.d. Bosch

Zondagochtend, de wekker liep af en het was nog wat schemerig. Bah, niet zo veel zin om op te staan. Maar doe je het niet, dan heb je later spijt, dat je niet bent gaan fietsen, dus, huppekee, uit dat bed en gaan….. Om half 9 stonden we met 7 man/vrouw aan de start. Jan, waar blijft Jan? Die zou de rit voorbereiden, want Annie en Aad kwamen niet. Hij zou onze rit naar Katwijk voorbereiden. Nou ja, goede raad is duur en Peet Demeijer stelde voor om dan maar op onze eigen manier te fietsen. De C2 vertrok alvast, want waarschijnlijk duurde het voor hen te lang, voordat wij gingen fietsen. En wie kwam daar nog aangefietst? Ja hoor…. Onze eigen Jan. Hij had niet alleen de rit voorbereid, maar ook een zelfklevende lijst met knooppunten voor Peet Demeijer gemaakt, dus deze snel op het frame geplakt onder het motto 2 zien er meer dan 1. Goed gedaan Jan. Het eerste stukje fietsen we richting Zoeterwoude achter de C2 aan. Waar wij naar rechts gingen, ging de C2 naar links en uiteindelijk net voor de Calvarieberg zagen wij de C2 van rechts in de verte naderen. Nog even een vriendelijke zwaai naar elkaar en daar gingen we, richting Leiden, Valkenburg etc. Nog een prachtig stukje door de duinen en daarna op zoek naar koffietent de Zilt in Katwijk. We wisten, dat we daar een heerlijk borreltje zouden krijgen bij de koffie. En ja hoor, dat was ook zo. De koffie was heerlijk, het borreltje was overheerlijk. Eigenlijk waren we van plan om een poosje op het terras te blijven vertoeven, maar het thuisfront riep ook weer. Dus bestegen we braaf weer allemaal onze stalen ros en pakten een fiks tegenwindje naar huis. Via Wassenaarse Slag, naar de Papenlaan en dan langs het spoor naar Voorschoten, en via de Kniplaan weer naar huis. Even voor 12 uur, liep ik met mijn fiets aan de hand de achtertuin in en stond er 52,4 km op mijn teller. Jan, bedankt voor de prachtige tocht, je hebt het prima gedaan!

Trees van Velzen

Gisteren 16 september, zou een verregende tocht gereden worden bij de C groepen. Aangezien het mooie fietsweer van dit seizoen konden we alle zondagen uit fietsen gaan. De C2 vertrok voor nog eens een bezoekje aan IJs de Jong in Weteringbrug. De groep was met 8 fietsers, aangevuld met ’n fietser van de C1. Een mooi rondje met vele brede wegen. Bij de koffiestop stond de teller op 23 km. In de Veen kwam de groep nogal bekenden tegen en dat is altijd erg leuk. Op de terug werd er langs de Braassem gefietst. Rond de klok van 12.00 uur waren we weer thuis met 52 km op de teller. De zondag kon zijn vervolg krijgen.

Namens de captain, groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot

Aanstaande zondag gaan de A en B groepen naar Rotterdam (Bergse Bos). De C1 ook, maar de C2 gaat naar Delftse Hout. We vertrekken weer om 8.30u vanaf het Klaverblad.