Regenboogpicknicktafel voor meer acceptatie seksuele diversiteit

Iedereen moet in onze gemeente zichzelf kunnen zijn, ondanks verschillen in seksuele geaardheid. Dat is de boodschap achter de regenboogpicknicktafel, die zaterdag 15 september door wethouder Nadine Stemerdink en Karin Blankenstein van de John Blankenstein Foundation werd onthuld. De tafel blijft permanent staan bij Coffeeworks aan de Parkweg in Voorburg.

Regenbooggemeente

Leidschendam-Voorburg is sinds 2011 een regenbooggemeente en maakt er zich sterk voor dat iedereen mag zijn wie hij is. Daarbij ondersteunen we graag initiatieven van partners, verenigingen en inwoners en werkt de gemeente nauw samen met sport-, welzijns-, zorg-, en culturele verenigingen en het onderwijs om het onderwerp ook daar hoog op de agenda te zetten. Zo worden er samen met COC Haaglanden voorlichtingen op scholen gegeven, is er volgende maand een expositie om aandacht te vragen voor de Coming Out Day, geeft de John Blankenstein Foundation dit najaar workshops bij sportverenigingen, gaan we regenboogvlaggen en –ballen verspreiden onder sportverenigingen en wordt er een voetbaltoernooi georganiseerd om ook op de sportvelden acceptatie van LHBTQI’ers te vergroten.