Gratis cursus archeologie

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, met als thema ‘Ontdek gisteren, begrijp vandaag’. Bij de bibliotheek in Voorburg kunt u meedoen aan een

gratis cursus Archeologie. De cursus bestaat uit vijf lessen en begint op woensdag 3 oktober.

Opgravingen in Zuid-Holland

De afgelopen tientallen jaren zijn er in Zuid-Holland veel archeologische opgravingen gedaan. Daarbij kwam een grote hoeveelheid resten uit het verleden naar boven. Een groot deel daarvan bevindt zich nu in het Provinciaal

Depot voor Bodemvondsten in Alphen a/d Rijn.

Beetpakken

Maar wat is mooier dan deze vondsten zelf eens beet te mogen pakken?

Onder begeleiding van archeoloog Yvonne Lammers ervaart uzelf hoe het is om onderzoek te doen naar archeologische resten.

Verleden reconstrueren

De dozen uit het depot gaan open en samen bekijken we scherven van aardewerk, botresten, glas en metaal. U leert hoe archeologen aan de hand van vondsten het verleden reconstrueren. Daarbij staan we uitgebreid stil bij de archeologie van Nederland en die van Zuid-Holland in het bijzonder.

Yvonne Lammers

Yvonne Lammers promoveerde als archeoloog aan de Rijksuniversiteit Leiden. De titel van haar proefschrift was ‘Ontdekt in Leiden: archeologische en bouwhistorische topvondsten’.

Waar en wanneer?

Bibliotheek in Voorburg op 5 woensdagen van 3 tot en met 31 oktober van 14.00 tot 16.00 uur.

Deze cursus wordt ook nog aangeboden in de bibliotheek in Rijswijk van woensdag 7 november tot en met woensdag 5 december van 13.30 – 15.30 uur.

Aanmelden

Meedoen aan deze cursus is gratis. Geïnteresseerd? Schrijf u dan snel in, want het aantal plaatsen in beperkt! Wel graag vooraf aanmelden op www.bibliotheekaandevliet.nl of aan de balie in de bibliotheek.