Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag stonden er, met wederom goed weer ongeveer 60/65 fietsers te trappelen om weer de TC-rit te gaan rijden. Bij de A1 is onze vaste captain Arno op vakantie, dus had onze reserve captain Ronald weer een mooie route in elkaar gezet. Via Zoetermeer reden we langs de Rottemeren en de Zevenhuizerplas richting Nieuwerkerk. Daarna vervolgden we onze weg via Moordrecht en een stukje langs de Hollandse IJssel naar Gouderak om vervolgens langs Stolwijk, de Vlist en Polsbroek met 63 kilometer in Oudewater aan te komen. Helaas zat het terras al vol dus moesten we binnen koffie drinken. Na de koffie ging het zonnetje schijnen en reden we op huis aan via Boskoop, de Reeuwijkse plassen en langs de A12 naar Stompwijk. Om 12:20 uur kwamen we moe maar voldaan met 107 kilometer op de teller weer terug.

Guus v.d. Bosch

De C1 groep

Veel te laat vertrokken wij van huis en dan ook nog tegenwind! Pff.. De eerste groepen komen we al tegen bij het tunneltje en ook de C1 komt ons tegemoet, opgelucht dat we er toch zijn! Dan rijden we met zijn 14-en richting de koffieplek in Schipluiden. De pijlen weer volgend van de 11-Dorpentocht. Deze route hadden wij nog niet gefietst en er was ook een gedeelte vernieuwd. Dus reden we via Zoetermeer, Pijnacker en Delfgauw deze prachtige route. Het tempo moest wat aangepast worden want door die stevige westenwind (en een feestje de vorige avond) was de conditie ver te zoeken. De rit liep verder vlekkeloos, alleen in Schipluiden even zoeken naar Paviljoen `t Middelpunt, een gelegenheid aan en op het water. De C2 zagen we al zitten, wij moesten alleen het water nog even over, via een hele hoge kwakelbrug, waar je een prachtig uitzicht hebt over het pittoreske dorpje. We konden lekker op het terras zitten, de zon was aanwezig, een lekker bakkie koffie, wat wil je nog meer? Als er afgerekend is staat Jan al klaar met zijn helm op, maar sommige hebben de koffie nog niet op, even rustig aan hoor! De terugweg moeten we zelf weer verzinnen en die gaat naar `t Woudt, Delft en Rijswijk, met wind mee kon ik het kopwerk weer doen en ging het soepeltjes langs de Vliet en de Stompwijkseweg naar huis. In Stompwijk stond de teller om 12.15 uur op ruim 60 km. Een heerlijke tocht weer.

Annie van Rijn

De C2 vertrok met 8 fietsers naar het Westland. Het was nog bewolkt en aan de frisse kant, maar gelukkig droog. Met een lichte tegenwind trok de captain goed door. Via Zoetermeer, Nootdorp en Pijnacker moesten we hier even omrijden. Het Virulypad en de Noordkade waren afgesloten. Dus via de Bieslandseweg pikten we de route weer op en fietsten door Midden Delfland rustig naar Schipluiden. Daar kwamen we vijf minuten voor tien uur bij onze koffiestop Het Middelpunt aan met bijna 26 km op teller. Een prachtige koffie-boot aan het water en net als vorig jaar koffie met een Schipluidense Bol: heerlijk zoet van hazelnootschuim. Na ’n half uurtje vertrokken wij richting het Woud en vandaaruit de buitenkant van Delft en vanaf Rijswijk weer eens De Vliet gevolgd helemaal tot aan de Kniplaan. Hoe dichter wij bij Stompwijk aankwamen, hoe vaker wij verwelkomd werden, door mensen die heerlijk op het terras zaten. Zelfs ’n brul van een toerclublid bereikte ons. Volgens mij ging zijn hart sneller kloppen, toen hij ons zag fietsen. De zon was inmiddels ruimschoots aanwezig en de wind wakkerde weer aan, maar wij hadden vanuit het Westland heerlijk windje mee. Om 11.50 uur klokte de captain thuis 52,5 km af en het was weer een mooie fietsochtend. Volgende week rijdt de C2 een tocht van ongeveer 50 km.

Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot

Aanstaande zondag rijden de A en de B naar Meijepad (Strand Zomer). Voor de C-groepen staat er een verregende tocht op de kalender, maar dat wordt voor de C1 een strandtocht. We vertrekken weer om 8.30u vanaf het Klaverblad.