Repair Kid

Stel je voor. Je hebt een kapot apparaat en je hebt geprobeerd het te repareren. Wat je ook doet, het lukt niet. WEG ermee!!?? Natuurlijk niet. Aan zo’n kapot ding kan je nog zoveel plezier beleven.

Hoe? Door het te slopen… Nee, niet kapot meppen of er mee gaan gooien! Nee joh, haal het met een beetje verstand uit elkaar en gebruik er gereedschap bij. Ook als je nog nooit gereedschap hebt gebruikt, heb je nu de kans om ermee te oefenen! Probeer allerlei gereedschap uit en kijk goed hoe je het ding nu eigenlijk echt uit elkaar moet halen. Wat zitten er voor schroefjes in en waar zitten ze allemaal? Welke schroevendraaier heb je nodig? En als het je dan lukt om een apparaat echt open te krijgen, wat zie je er dan allemaal in zitten? Sommige apparaten zitten zo fantastisch in elkaar, alleen het kijken naar zo’n binnenkant is al een feest! Maar wat je vooral tegen gaat komen is heel veel SPUL. Allerlei soorten moertjes en boutjes en veertjes en verbindingsstukjes en draadjes… Superinteressant en het kan met Repair Kid in Voorburg.

Cis Deyl van MIAW, Make It Art Worthy, bezoekt met grote regelmaat scholen, beurzen, markten, wijkfeesten, festival en andere festiviteiten met haar ontzettend leuke, opvallende en uitnodigende caravan (Tante II). Dat doet ze nu al 6 jaar met groeiend succes. Zij biedt kinderen de gelegenheid zelf te onderzoeken hoe apparaten in elkaar zitten door ze de mogelijkheid te geven onder begeleiding, met gereedschap, in een fijne omgeving te laten slopen en bouwen. Met de restanten van het sloopwerk maken de kinderen kunst en ontdekken ze dat het niet nodig is om ook maar iets weg te gooien. Ieder voorwerp kan gebruikt worden om er iets anders van te maken.

Zaterdag 25 augustus is Cis met Repair Kid op het Culturele Zomerfestival en 15 september bij Het Grondstoffen Lab in het Centrum van Leidschendam, Kom en ervaar!