Duurzaam experience Lab tijdens Vlietdagen

Ontspanning en vermaak gaan tijdens de Vlietdagen in Leidschendam hand in hand met bewustwording, inspiratie en educatie. Speciaal omdat het 15 september World Cleanup Day is kunt u kennis maken met de fascinerende wereld van producten die normaal bij het vuilnis of de kringloop staan of zomaar op straat achterblijven.

Het Grondstoffen Lab in de Damstraat zal om 11 uur officieel geopend worden door Professor Stinkmeyer en Wethouder van Eekelen. Hierna zorgt de slimme professor voor nieuwe inzichten met zijn vuile gedachten transformator en opruimgymnastiek. In de Damstraat nemen Avalex afvalcoaches spelenderwijs jong en oud mee in de keten van het verpakken, consumeren en de afvalverwerking. Bezoekers van de kleurrijke Stichting Repair Kid zullen ontdekken welke schatten zich in stofzuigers, computers en kleine elektrische apparaten bevinden.

Binnen in het Lab zal de gepassioneerde, Noord Hollandse, zwerfafval en statiegeld strijder Zwerfinator vertellen over plastic soup en wat afval voor invloed heeft op onze natuur. Er zijn prachtige voorbeelden te zien van afvalvondsten en afvalkunst en je kunt leren hoe je woonaccessoires en jeans nieuwe leven inblaast.

Het Grondstoffen Lab is een echte Maakplaats, je kunt er creatief aan de slag met afvalproducten. De laboranten bieden pure grondstoffen aan om te proeven en gaan graag het gesprek aan over een duurzame leefstijl en meer plasticvrij consumeren. Binnen is allerhande informatie te vinden over lokale en landelijk duurzaamheid initiatieven die passen binnen het thema afval.

Tot ziens op 15 september in het Lab of laat u op de braderie en aan De Sluis verrassen door Carrie en Toos, bekend van de benefietdag van het Kinderkankeronderzoek. Tijdens de Vlietdagen maken zij korte metten met zwerfafval en vuile straatobjecten. De toiletjuffrouwen zullen die dag stage lopen voor hun omscholingscursus tot Schone Straatdames. De fooi die de dames ophalen gaat na afloop naar de Plastic Soup Foundation.