Blesruitermenners sluiten jaarprogramma af met geslaagde 3e onderlinge wedstrijd

Afgelopen zondag streden de Blesruitermenners, tijdens de 3e en tevens laatste onderlinge wedstrijd, om een zo hoog mogelijke plaats bij de uitslag. Belangrijk om eveneens zo hoog mogelijk te eindigen bij het Clubkampioenschap dat wordt bepaald uit de twee best behaalde resultaten uit de drie wedstrijden. Er werden twee onderdelen verreden n.l. Dressuur en Vaardigheid.

De dressuur werd dit keer door de ervaren jury Clemens Ammerlaan uit Voorhout beoordeeld. Clements staat bekend als “streng maar rechtvaardig” en te hechten aan correcte kleding en optuiging dat betekende bijvoorbeeld voor ondergetekende een opmerking op het juryprotocol over het niet dragen van handschoenen.

Gelukkig konden we weer gebruik maken van het terrein aan de Huyssitterweg wat, na wat maai- en opruimingswerk, goed te berijden was. Bij de dressuur was het spannend na twee wedstrijden kon het clubkampioenschap nog “alle kanten op” en was het halen van een hoge klassering voor de “kans hebbers” dus belangrijk.

Uit eindelijk zijn de winnaars:

Dressuur:

Paarden Klasse L+M Iris Flaton met Wilcko

Pony enkelspan Klasse B+L Henry Landman met Filia

Vaardigheid

Pony enkelspan Klasse L+M Martine v/d Helm met Lexi

Pony Sulky Stephanie met Scamp

Pony tweespan Klasse L+M Ger Kappetijn met Prince en Marley

Paarden enkelspan

Klasse L+M Manon Straathof met Isabelle

Buiten de prijswinnaars waren er veel vrolijke gezichten want een 2e of 3e plek of gewoon voor je gevoel goed gereden te hebben is toch ook uitstekend.

De Club-en outdoorkampioenen moeten nog even geduld hebben die worden pas bekend gemaakt op de evaluatieavond begin oktober.

De gehele uitslag staat op de site van de Blesruiters www.blesruiters.nl

Mede dankzij het mooie weer was het een prima afsluiting van het wedstrijdprogramma van de menners, voor eind sept./begin okt. staat nog een Gezellige Bosrit (ergens in den Lande) op het programma en “ruiters mogen ook mee”

 Vrijwilligers allemaal bedankt.

Ab