Afsluiting fietsbrug Meerpolder/Stompwijksepad op 14 september

 Op vrijdag 14 september is de fietsbrug tussen de Meerpolder en het Stompwijksepad afgesloten. In verband met werkzaamheden voor de herontwikkeling van de Nieuwe Driemanspolder wordt het fietsverkeer gedurende één dag omgeleid. Begin september is gestart met de eerste werkzaamheden rondom de inlaat bij de Limietsloot. Deze werkzaamheden bestaan onder andere uit het aanbrengen van een tijdelijke damwand en het verwijderen van de bestaande fietsbrug. Voor het fietsverkeer komt er een tijdelijke pontonbrug over de Ringsloot tussen de Meerpolder naar het Stompwijksepad. Voor het aanbrengen van de tijdelijke damwand wordt gebruikgemaakt van een pontonkraan op het water. De tijdelijke pontonbrug voor fietsers moet op 14 september wijken wanneer de pontonkraan wordt verplaatst.

Omleiding

Omdat de fietsbrug op 14 september gesloten is, wordt het fietsverkeer tijdelijk omgeleid. Houd er daarom rekening mee dat u die dag wat langer onderweg bent dan gewoonlijk. Vanuit Stompwijk wordt u via de Meer- en Geerweg omgeleid richting de Middelweg naar Zoetermeer. Vanaf het Stompwijksepad wordt u omgeleid via Zoetermeer naar de Middelweg richting Stompwijk. Beide routes zijn ter plaatse aangegeven met bebording. In onderstaande afbeelding is de volledige omleidingsroute met een blauwe lijn aangegeven. De afgesloten fietsbrug bevindt zich in het oranje gearceerde vlak.

Over de Nieuwe Driemanspolder

De Nieuwe Driemanspolder was een agrarisch gebied tussen Zoetermeer, Leidschenveen en Leidschendam-Voorburg en wordt in de toekomst natuur-, recreatie- en waterbergingsgebied. Het hoogheemraadschap van Rijnland werkt samen met de gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Den Haag en de provincie Zuid-Holland aan de herinrichting van deze polder. Vanaf 2020 kunnen mensen hier rustig wandelen, fietsen, paardrijden of varen in een afwisselend landschap van water en groen. Bij extreme neerslag wordt het gebied gebruikt als piekberging, waardoor de kans op overstroming vanuit het regionale watersysteem sterk afneemt.