Toerclub Stompwijk

Afgelopen weekend was een grote groep op pad voor de 3-daagse naar Gorinchem. Daarnaast stonden er op zondag nog ruim 40 fietsers klaar voor de rit naar Nieuwkoop of Klein Giethoorn.

Een verslagje van 3 dagen fietsen met de Toerclub

Vrijdag 31 augustus vertrokken we met 16 Toerclubleden voor een weekend naar Gorinchem. Rond 9 uur verzamelen in het Dorpshuis waar Trees al klaarstond met koffie en gebak. Coby heeft de tassen in de auto gestapeld en om 9.45 vertrekt de groep, Jaap, Jan, Frank, Yvon, Ria, Jan, Wil, Ida, Peter, Marja, Trees, Ria, Nico, Petra, Aad en Annie na de gebruikelijke groepsfoto op de brug. Dan voelen we al de eerste spetters en zijn heel verbaasd, daar had niemand op gerekend! Op de Bovenmeerweg gaat het te hard en gingen de regenjasjes aan. Via een mooie route naar Waddinxveen en Gouda, werd er heerlijk geluncht in Bergambacht. Even wachten op de veerpont daar en ging de rit langs Groot Ammers, Ottoland en Leerdam. Veelal boerderijwegen, als we dan een ijsboerderij tegenkomen is de verleiding groot om wat van dat lekkers te proeven! Daarna is het nog maar een klein stukje naar ons hotel Campanile. Daar zijn we om 16.00 uur met de eerste 70 km. Het inschrijven nam even wat tijd in beslag, maar dan gaat iedereen naar de kamers om op te frissen. Na een welverdiend drankje op het terras was het tijd om naar het centrum te gaan, waar we een restaurant wisten. Een auto vol en de rest lopend (3,5 km.) Het was een gezellige boel in restaurant ‘t Gelagh, waar Ria en Jan verrast werden met een vuurwerk-dessert vanwege hun 45 jarig huwelijk. Na nog even kaarten in het restaurant van het hotel (ze sluiten om 23.00 uur) is het tijd om naar bed te gaan.

Zaterdag 1 september, na een goed ontbijt staan we weer om 9.45 uur klaar om te gaan fietsen. Het belooft een zonnige dag te worden, dus de hemdjes konden aan en rijden we in het gele tenue met de bekende molens. We volgen vandaag de Linge route en al gauw komen we bij het pontje in Spijk, in 2 groepjes worden we overgevaren. Het terras was daar heel leuk aangekleed, jammer dat het nog te vroeg is om koffie te gaan drinken! Wat een mooie route volgen we dan langs mooie dorpjes en de vele boomgaarden waar het fruit geplukt wordt, ook staan er op meerdere plaatsen stalletjes waar al dat lekkers gekocht kan worden. Voor de koffie werd gestopt in Beesd en ook daar weer heerlijke Biologische appeltaart! We gaan verder en af en toe stoppen we voor een foto-moment. De lunch gebruiken we in pannenkoeken restaurant Lingebosch in Vuren. Wat zaten we daar lekker in het zonnetje, alleen jammer dat de wespen ook op die lekkere zoetigheid afkomen! Het is tijd om naar het hotel te gaan en daar staat er 55 km. op de teller. Na een douche wordt er weer een drankje genuttigd en nagepraat. Het diner is aan de overkant, bij een wereld restaurant, waar je voor een vast bedrag kan eten wat je wilt. Lekker, maar een beetje rommelig omdat er veel heen en weer gelopen wordt. Nadien wordt er nog in het hotel bij een paar tafeltjes gekaart en de rest zit buiten tot het 23.00 uur is.

Zondag 2 september. Om 9.30 staan de tassen weer in de auto en zijn we na een lekker ontbijt klaar voor de terugweg. We gaan weer met hetzelfde pontje van gisteren en de rit is nu naar Schoonhoven, ook weer langs en door rustige dorpjes. Het laatste stukje over de Lekdijk naar de veerboot en drinken we koffie aan de overkant bij restaurant Lekzicht. Leuk om al die boten en schepen voorbij te zien gaan. De volgende plaatsen zijn De Vlist, Haastrecht, Gouda en langs de Reeuwijkse plassen naar Waddinxveen voor een voortreffelijke lunch bij restaurant “De Unie”. Dan kunnen we er weer tegen en de laatste kilometers gaan lekker voor de wind op huis aan. Bij Jan en Ria is de after-party en worden we verwend met drank en lekkers. Ook worden er al weer plannen gesmeed voor het volgend jaar en wordt dat waarschijnlijk 30-31 augustus en 1 september. We bedanken Jaap voor de organisatie en al het financiële geregel en alle fotografen voor de vele prachtige foto`s. Dan gaat iedereen op huis aan, moe maar voldaan met in totaal 192 km. op de tellers.

Annie van Rijn

(Dit was een beknopt verslag, in het volgende clubblad

‘Op de Pedalen’ komt een uitgebreide versie)

Jaap, namens iedereen bedankt voor de uitstekende organisatie en de prachtige routes!

Verslagen C2

De C2 ging zondag 26 augustus met 4 fietsers op pad naar Nieuwveen en via Gelderswoude, de Bent, Hazerswoude en het Rietveld naar de Hefbrug van Alphen a/d Rijn. Vervolgens langs het Aarkanaal en via diverse dorpjes zoals Papenveer, kwamen we om 10.10 uur met 32 km op de teller bij het Oude Tolhuis aan voor onze koffie. Dit keer kregen we gelijk twee speculaasjes bij de koffie geserveerd. Helaas kwam er geen geluid uit de jukebox, terwijl we vorig jaar nog “Big City” hoorden. Na ’n half uurtje gingen wij terug eerst weer een klein stukje langs het Aarkanaal, de brug over en vervolgens de Paradijsweg. Via nog enkele polderwegen, waar we nog steeds de stempels van de 11-dorpentocht zien staan op de weg, kwamen we in Alphen aan de Rijn aan. Het Windepad en Dijkslootpad leiden je mooi door Alphen heen. We kwamen uit bij de Oude Rijn en fietsten door de Lagewaard van Koudekerk aan de Rijn, waar we onze buurvrouw met een bewoonster van Rhijndael op een duo-fiets tegenkwamen. Altijd weer leuk. Toen via de Rijndijk en de Groenendijk naar Zoeterwoude. Op de Bommelbrug werden we gehinderd door een groep van wel 16 racefietsers, die daar gewoon stil stonden en kennelijk aan het “vergaderen” waren. Onze captain moest schielijk stoppen en ik kon mij nog maar net staande houden. Om 12.15 uur was ik thuis met 61,5 km op de teller. Het was prachtig fietsweer met ’n lekker windje, die eind van de ochtend weer aanwakkerde.

Afgelopen zondag ging de C2 met 6 fietsers (aangevuld met één van de C1) naar Hazerswoude Dorp. Het zou ’n mooie na-zomerdag worden, maar zo vroeg op de ochtend was het nog frisjes, dus velen hadden de lange mouwen weer aan. Via Zoeterwoude, Cronesteyn, langs het spoor richting Heineken en het Industriegebied naar de Rijndijk, waar we over de fietsbrug via de Ruige kade naar Hoogmade fietsten. Daar namen we bij de Doespolderweg het tunneltje richting Koudekerk aan de Rijn, over de Maximabrug en toen doken we het Rietveld gebied in. Dat ging best snel, want Fried fietste ’n paar keer vooruit om alvast op het knopje te drukken bij het rode stoplicht, zodat wij “gewoon’ door konden fietsen bij groen. Dat mag je vaker doen!  Na 30 km kwamen we om 10.10 uur aan bij Klein Giethoorn. Buiten in de serre met zicht op het water en de molen genoten we van ons bakkie koffie. Dit idyllische plekje is voor mij heel goed bekend en ik merkte op, dat vele mensen hier herinneringen hebben liggen. Het viel mij ook op dat er vele fietsers hier de pauze namen, onder ander de fiets – jeugdopleiding – club uit Pijnacker. De terug route koos de captain om via de Voorweg naar Boskoop te fietsen en hier pakten we het begin van het pad door het Bentwoud op tot voorbij Benthuizen. Geweldig fietsen was het daar en dan ruiken we al bijna de “stal” als we de Slootweg volgen naar het Noord AA en de Bovenmeer. Thuis klokte ik om 11.55 uur af met 50,5 km op de teller. Het was een mooie fietsochtend!

Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot

Aanstaande zondag rijden de A en B naar Oudewater. De C-groepen gaan naar Schipluiden. We vertrekken weer om 8.30u vanaf het Klaverblad.