Swetterhage en Stichting Kunst en Cultuur Zoeterwoude

Hundertwasser in KunstSalon

Vrijdag 7 september, 20.00 uur

Een groots project van Hundertwasser in Zoeterwoude is het onderwerp van deze bijzondere KunstSalon. Vrijdag 7 september om 20.00 uur zal o.a. Ellis Mensinga (oud-conservator Volkenkunde in het Museon) in de KunstSalon een lezing houden over deze wereldberoemde kunstenaar/architect. Zijn wereldwijd gerealiseerde gebouwen trekken jaarlijks vele bezoekers. Omdat er bijna niemand meer is die zijn ideeën in een gebouw kan ‘vertalen’, wordt dit naar verwachting wereldwijd één van zijn laatste gebouwen.

Swetterhage gaat een nieuw dagbestedingscentrum bouwen voor haar bewoners, mensen met een verstandelijke beperking. Het oude is hard aan vervanging toe. De stichting Kunst en Cultuur Zoeterwoude laat in haar KunstSalons altijd de kunst of de kunstenaars aan het woord en dit project sluit daar naadloos op aan. Het kunstwerk ‘Ehren-Stätte der Natur’ (een Hundertwasser Architectuur Projekt) is daarbij ook te bezichtigen met een professionele toelichting en rondleiding. TV West heeft hier aandacht aan geschonken. Voor Zoeterwoude betekent de realisatie van dit project enorm veel, zowel kunstzinnig, cultureel, alsook maatschappelijk en commercieel.

Wilt u meer weten over dit project dan is dit de uitgelezen kans om er alles over te horen. Kom dus naar Swetterhage (Blankaartweg 2, Zoeterwoude-Dorp) op vrijdag 7 september, aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis.

U bent welkom en neem gerust vrienden mee.