Florence Foto Studio voor 60+ in

Florence Label Actief biedt in samenwerking met de bibliotheek opnieuw de Florence Foto Studio aan. Vanwege het grote succes van de vorige series, geeft Ruud van den Houte deze fotocursus nu ook in de bibliotheek in Leidschendam. De cursus bestaat uit vijf lessen en begint op donderdag 13 september, van 10.30 – 12.00 uur. Het adres van de bibliotheek is Fluitpolderplein 5 in Leidschendam.

Gedeelde interesse “Iemand hoeft geen fotograaf te zijn om zich voor de Florence Foto Studio op te geven”, vertelt Ruud. “Je moet alleen van fotograferen houden. Of je nu fotografeert met een compactcamera, een systeemcamera of een spiegelreflexcamera, het type camera maakt niet uit. Het gaat om de gedeelde interesse.” Los van het fotograferen is de Florence Foto Studio volgens Ruud een heel sociaal gebeuren. “Ik geef deze cursus ook in Den Haag en Rijswijk en ik zie deelnemers elkaar helpen en gezellig met elkaar praten. Dat hoort er natuurlijk ook bij.”

Inhoud cursus In 5 lessen leert u de basis van digitale fotografie: camera goed instellen, goed leren kijken, beeldopbouw/compositie, foto’s overzetten op een laptop, tablet of in de cloud. En hoe u met daglicht en achtergrondkarton een portretstudio kan maken. Iedere les gaan we oefenen met een foto- of lichttechniek en u krijgt uitdagende foto-opdrachten mee naar huis. De resultaten bespreken we tijdens de les. Na deze cursus kent u de mogelijkheden van uw camera, weet u hoe u licht kunt gebruiken en bent u een betere fotograaf.

 Ruud van den Houte Docent Ruud van den Houte studeerde aan de School voor Fotografie Den Haag en de Nederlandse Filmacademie Amsterdam. Hij fotografeerde voor verschillende tijdschriften en doet regelmatig foto-opdrachten voor reclamebureaus. Hij werkte ook als cameraman, camera-assistent en belichter voor speelfilms en televisie. En hij geeft regelmatig fotografiecursussen in en rond Den Haag.

Informatie en aanmelden
Let op: Neem uw eigen digitale camera mee naar les. Een laptop of tablet is handig, maar niet verplicht. Meer informatie vindt u op

www.bibliotheekaandevliet.nl of in de folder ‘Volwassenen’.
De folder ligt voor u klaar in de bibliotheek.
Prijs per kaartje: leden € 35,00 | niet-leden € 45,00.
Kaartverkoop via de website of aan de balie in de bibliotheek.