Voorlichtingsavond over psychische problemen in de familie

Op dinsdag 4 september vindt in Leidschendam een gratis voorlichtingsavond over psychische problemen in de familie plaats. De bijeenkomst wordt gehouden in Wijkcentrum De Plint, Frederiklaan 7 en begint om 19:30 uur. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom. Aanmelden is niet nodig. Tijdens de bijeenkomst wordt informatie gegeven over de achtergrond van psychische problemen en over behandelmogelijkheden. Ook wordt geoefend in diverse manieren van reageren. Verder komen de volgende thema’s aan bod: psychische problemen in het gezin, balans tussen draagkracht en draaglast, onderlinge communicatie, grenzen stellen en voor jezelf zorgen.

Het doel is dat de naaste zich minder belast gaat voelen. Uit ervaring blijkt dat deze bijeenkomst ook een positieve invloed heeft op de persoon die zelf te kampen heeft met psychische problematiek.

Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om psychische problemen te hebben en hoe je hiermee omgaat. Een professional gaat dieper op het onderwerp in, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft omgangsadviezen. Voor meer informatie bel naar 070 4441264 of mail naar preventie.LDZM@rivierduinen.nl.

Op www.rivierduinen.nl/agenda staat meer informatie over voorlichtingsavonden en cursussen bij GGZ Rivierduinen.