Veilige hondenuitlaatplek …Er komt eindelijk schot in

Fonds 1818 bestaat dit jaar 200 jaar en in februari las ik in Het Krantje dat zij daarom extra projecten begeleiden en financieren onder de noemer “Verrijk je buurt”. Nu hoor ik al heel lang van hondenbezitters dat er in Stompwijk geen goede plek is om de hond veilig uit te laten en leek het mij een goed plan om aan hen te vragen hoe wij dit het beste aan konden pakken. Zij stonden er positief in, maar attendeerden mij erop dat dit alleen kan in overleg met de gemeente, dus werd ik in contact gebracht met Penchi Harteveld, de wijkmanager Stompwijk van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Ook zij was direct enthousiast en samen met mijnheer Van Kooten van de afdeling Stadsbeheer zijn zij in Stompwijk op bezoek geweest om met elkaar een geschikte locatie te vinden. Deze werd gevonden achter het bedrijventerrein aan het Klaverblad, dit was al een losloopgebied voor honden en eenvoudig af te sluiten met hekken. Deze zijn gefaciliteerd door de gemeente en werden besteld, de subsidies werden aangevraagd bij Fonds 1818 en Vlietwensen.

Al met al een heel traject waar tijd in gaat zitten, ook nog vanwege vakanties. Nu staan de hekken, maar er is toch een aantal zaken niet helemaal in orde. Zo kunnen de honden er nog gewoon langs en aan de kant van de brug er ook onderdoor. Dit wordt echter hopelijk deze week opgelost.

Hoveniersbedrijf Janson gaat een natuurlijk pad maken vanaf het Klaverblad tot aan de andere kant zodat de baasjes en bazinnetjes met droge voeten de hond uit kunnen laten. Er komen wat speeltoestellen voor de hond, er komen een paar bankjes en er wordt aan beide zijden een prullenbak neergezet met hondenpoepzakjes, dus maak daar gebruik van. Laten we met elkaar zorgen dat het netjes en schoon blijft. Ik heb aan de gemeente gevraagd of zij de struiken willen snoeien, want daar is ook al lang niets aan gedaan. Ik ga ervan uit dat dit in hun planning meegenomen wordt, liefst voor de winter. Alles realiseren kon alleen dankzij de subsidies van Fonds 1818 en Vlietwensen en de medewerking van de gemeente. Hopelijk hebben we er met elkaar vele jaren plezier van en kunnen de honden heerlijk ravotten zonder dat we angst hebben dat ze de weg op schieten.

De actie loopt nog steeds, dus heb je een mooi initiatief om jouw buurt te verrijken, probeer het gewoon!

Ook de fleurige bruggen in het dorp zijn via Fonds 1818 en Vlietwensen tot stand gekomen, dit is toch een prachtig gezicht en maakt Stompwijk veel levendiger.

Ria Luiten