Het peutervoorlezen begint weer

Eind van deze maand gaan we weer voorlezen in de bibliotheken in Leidschendam, Rijswijk en Voorburg. De gratis voorleesochtenden zijn voor alle peuters van 2 tot 4 jaar, met hun (groot)ouders en/of verzorgers. Op woensdag lezen we om de week voor in de bibliotheek in Voorburg. In Leidschendam om de week op vrijdag. Het voorleeshalfuurtje begint altijd om 10.00 uur.

Belangrijk: Voorlezen aan jonge kinderen is belangrijk. Het is goed voor de taalontwikkeling, het stimuleert de fantasie, het brengt rust en regelmaat en het is vooral erg leuk.

Spaarkaart: Komt u met uw (klein)kind vaker naar het peutervoorlezen? Vraag dan bij de voorlezer om een spaarkaart. Elke keer dat u bij het voorlezen bent, krijgt u een stempel. Bij een volle kaart krijgt uw (klein)kind een leuk kleinigheidje. De eerste voorleesdata zijn: woensdag 29 augustus in Voorburg en vrijdag 31 augustus in Leidschendam

Folder: In de bibliotheek ligt de folder ‘Peutervoorlezen’ voor u klaar. U kunt de folder ook bekijken op www.bibliotheekaandevliet.nl.

Allemaal digitaal! Hulp en informatie inloopmiddagen

In de aanloop naar het nieuwe cursusseizoen van Allemaal digitaal! zijn later deze maand de eerste hulp en informatie inloopmiddagen in de bibliotheek.

Antwoord op uw vragen: Op deze gratis middagen loopt u zonder afspraak binnen als u vragen hebt over het gebruik of de aanschaf van computer, tablet, e-reader en smartphone. Deskundige docenten van SeniorWeb aan de Vliet en medewerkers van de bibliotheek beantwoorden graag uw vragen. Wij helpen u op de inloopmiddagen ook bij het maken van de juiste keuze uit ons aanbod van cursussen en workshops. U kunt u dan direct inschrijven.

Meer informatie In de folder ‘Allemaal digitaal’ staat alle informatie overzichtelijk bij elkaar. U kunt ook kijken op www.bibliotheekaandevliet.nl/allemaaldigitaal.

Maandelijks De hulp- en informatiemiddagen worden maandelijks gehouden in de bibliotheek van 14.00 – 16.00 uur. In Leidschendam op de donderdagen 23 augustus, 13 september, 11 oktober, 8 november en 13 december.