Wie wordt Prinses van de Dag op het Hollands Historisch Festijn

 Op zaterdag 11 én zondag 12 augustus vindt voor het tweede jaar de Verkiezing Prinses van de Dag-plaats tijdens het Hollands Historisch Festijn in Den Haag. De 8 koninginnen uit ons 200-jaar koninkrijk, van koningin Wilhelmina van Pruisen tot en met koningin Máxima, zijn op zoek naar prinsesjes. Vroeger heette de Paleistuin, die achter Paleis Noordeinde ligt, Princessetuin. Meisjes tot ca. 13 jaar worden uitgenodigd om in hun mooiste kleding naar de Paleistuin te komen.

Er zijn drie categorieën: 1. look-a-likes van de echte prinsessen Amalia, Alexia of Ariane, 2. de allerliefste prinses en 3. ik ben een (vul zelf in) prinses. De Verkiezing is van 15.00 – 16.00 uur. Je maakt kennis met onze koninginnen en leert dan natuurlijk ook elegant lopen, een buiging maken en wuiven. Vervolgens zal de hoffelijke jury namens de ondernemers van het Hofkwartier de Prinses van de Dag kiezen.

De Prinses van de Dag mag om 16.00 uur met de koninginnen mee in de koets naar het Binnenhof voor de Slotparade waar de Graaf van Holland, ridders en paarden en Willem van Oranje de koninginnen opwachten. En natuurlijk krijgt de Prinses een Prinsessentaart voor haar verjaardag. Twee  andere prinsesjes krijgen toegangskaartje voor Kinderrijk van ProDemos waar kinderen de baas zijn of voor de Ruïne van Brederode, waar maar liefst 77 kleine prinsesjes en prinsjes wonen. Aanmelden is niet nodig. Ook prinsen en ridders zijn natuurlijk van harte welkom! Paleistuin, 11 en 12 augustus van 15.00-16.00 uur.

Kijk voor informatie over het hele programma op: www.hollandshistorischfestijn.nl.

Prinses van de Dagverkiezing 2017, foto: Marjon van der Vegt