Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag stond voor alle groepen een waterrijke bestemming op de kalender. Voor de A was dat de Vinkeveense Plassen, de B ging naar de Reeuwijkse plassen en de C naar de Rottemeren. Dankzij het mooie weer stonden weer zo’n 52 fietsers klaar op het Klaverblad.

De A1 vertrok met 11 man, waaronder een gastrijder uit Zoetermeer. Altijd leuk als iemand de groep komt versterken. De route was via Alphen en Nieuwveen naar de Amstel en daarna ook kilometers lang langs de Waver en de Winkel. Dan kom je uit bij de A2 en kun je even later dwars door de Vinkeveense Plassen richting de koffiestop. De A2 zat daar al met slechts 5 man en omdat een andere groep net vertrok was er op het terras plek genoeg voor ons. De bediening ging niet al te vlot, maar dat kan ook niet anders als ieder kopje koffie apart gezet moet worden en het geheel door 2 man gerund wordt. De service ging wel zover dat je je bidons kon achterlaten bij de bar. Dan worden ze daar gevuld (met water) en kun je ze even later weer ophalen. Als je er een aantal tegelijk inlevert moet je wel zelf onthouden welke dop bij welke bidon hoort, want je krijgt alles los terug. Soms biedt even ruiken (of proeven) ook uitkomst. Op de terugweg reden we opnieuw een mooie route via o.a. Wilnis en de fiets-ophaalbrug over de Kromme Mijdrecht. De eindsprint op de Slootweg heb ik maar even overgeslagen, maar na 110km reden we wel gezamenlijk weer Stompwijk binnen.

Arno van Rijn

De C 1

Met goede zonnige weersomstandigheden fietsten we vandaag een rondje Rottemeren. Een keer per jaar doen we Rotterdam aan, keren gelijk weer om en rijden aan de andere kant van het water weer verder. Elke keer weer leuk om te doen en te zien wat er veranderd is. Met zijn 8en rijden we naar Zoetermeer en een paadje achterom waar we uitkomen op het Kangoeroepad, Zegwaardseweg en wat straatjes door Rokkeveen wanneer Jan lek roept. We kijken verbaasd, hij roept dat wel eens meer, maar nu is het echt waar! Een verplicht drink-moment dus! Met 3 mannen in de groep is de klus snel geklaard, nog even een CO2-capsule erin en rijden maar! Bij Bleiswijk pakken we de Rotte op en met het windje mee schieten we lekker op, alhoewel het wel uitkijken is. Er zijn ook veel andere weggebruikers die de Rotte nemen. Zo ook Jan Verhagen, weer redelijk hersteld van een val, die weer aan zijn conditie aan het werk is.

Wij arriveren na 30 km. bij het café Oud Verlaat, een koffietent die ooit op de kalender stond en we nu weer eens opzoeken. Wij treffen het, nog plaats zat op het terras, maar niet veel later zit het toch vol! De C2 ging koffie drinken bij de Roerdomp. Op de terugweg hebben we wel wat tegenwind maar stelt niets voor vergeleken met vorige week. Na Moerkapelle en Kruisweg door een stukje Bentwoud en langs de Benthuizerplas, waar de Zoetermeerders afhaken. De kerkklok slaat 12.00 uur als we de straat in rijden, met ruim 50 km. Weer een fijne tocht achter de rug.

Annie van Rijn

De C2

Met 7 fietsers vertrok de C2 op deze mooie zomerdag voor een koffiestop bij De Roerdomp in Zevenhuizen. Via de Middelweg en het Kangeroepad in Zoetermeer en langs het spoor, kwamen we bij de Rotte Meren aan. Hier zagen wij veel hazen in de polder lopen en door de overhangende takken van struiken moesten we even een EHBO stop maken om ’n pleister te plakken op een opengehaalde arm. Dat was gelukkig snel gefikst. We reden tot aan Rotterdam, waar we van de Rechter Rottekade, over de Irenebrug naar de Linker Rottekade wisselden. We reden hier veelal achter elkaar. Wel zo veilig en dan hoef je niet steeds “tegen” te roepen J. Over de Rotte heen werd al gauw de C1 gesignaleerd. Even na 10.00 uur kwamen we met 31,5 km bij de Roerdomp aan en werden we alsnog verrast door ons achtste C2 lid, zodat we weer op volle sterkte waren. We hebben heerlijk van de koffie en de verschillende lekkernijen genoten op het mooie terras en we kregen écht ’n vakantiegevoel. We vervolgden onze route richting Moerkapelle en fietsten door de polder naar het Bentwoud, waar we werden ingehaald door de B1. Via de Slootweg en door de Ondermeer klokten wij precies om 12.00 uur thuis af met 54,5 km op de teller. De wind konden we deze morgen goed bedwingen. Dat was vorige week wel even anders.

Groetjes, Lia

Voor aanstaande zaterdag 11 augustus staat onze jaarlijkse trip naar de Mergellandroute op de kalender. Een uitdagende route door het prachtige Limburgse landschap met de nodige klimmetjes. We hebben gemerkt dat de ANWB-bordjes niet meer onderhouden worden, dus we zullen volledig vertrouwen op onze navigatie. Natuurlijk is er onderweg o.a. een stop met echte Limburgse vlaai. Vanaf hotel Stein/Urmond rijden we naar de route en komen dan in totaal op ongeveer 140km. Er zijn al wat aanmeldingen, maar we hopen nog op een paar meer.  Als je ook mee wilt, geef het dan even aan mij door (06-45488919), zodat we weten of er genoeg animo is. We kunnen dan ook onderling afstemmen waar we verzamelen. We vertrekken rond 6.00u en meestal ben je tussen 18.00u en 19.00u weer thuis.

Arno van Rijn

Ook op zondag staan er weer mooie clubritten op het programma. De A en B gaan dan naar Schoonhoven en de C gaat naar De Zilk.

We vertrekken weer om 8.30 u vanaf het Klaverblad.