Positieve omzetontwikkelingen in winkelcentra Leidschendam-Voorburg

De vier centrale winkelgebieden van de Gemeente Leidschendam-Voorburg laten een positieve omzetontwikkeling zien. Dit blijkt uit onderzoek van het Urban Data Center van de gemeente. De uitkomsten van het onderzoek geven een beeld van de actuele omzet in relatie tot het basisjaar 2013. Hoewel in Leidsenhage  het aantal bedrijven daalde, mede door de herontwikkeling, is er sprake van een positieve omzetontwikkeling. Ook De Julianbaan, Leidschendam Centrum en Huygenskwartier Voorburg hebben positieve omzetontwikkelingen.

Wethouder van Eekelen: “Door dit onderzoek jaarlijks te actualiseren krijgen we meer inzicht in de levendigheid van de gemeente en de winkelcentra door de jaren heen. Ook kunnen eventuele effecten van de komst van The Mall of the Netherlands inzichtelijk worden gemaakt. Ondernemers zijn onmisbaar voor de samenleving. Ze zorgen voor werkgelegenheid, levendigheid en dragen bij aan de maatschappij. Deze cijfers, ondersteund met de gunstige economische ontwikkelingen, stemmen mij positief. We blijven dan ook inzetten op bruisende winkelcentra waar wat te beleven valt. Dat is goed voor de winkeliers, inwoners en bezoekers”.

Het onderzoek is hier te bekijken: https://www.cbs.nl/nl-nl/

maatwerk/2018/27/omzetontwikkeling-in-leidschendam-voorburg-2014-2017