Toerclub Stompwijk

Het mooie weer blijft aanhouden dus was het ook afgelopen zondag weer lekker druk bij de start op het Klaverblad. De groepen stonden klaar voor vertrek naar Cruquius of Reeuwijk.

De A1 vertrok met lichte twijfel als eerste. We misten nog 2 mannen die op het Duinwaterpad een lekke band moesten wisselen. Om verwarring en ongeduld bij de andere groepen te voorkomen, vertrokken we toch maar en reden de mannen tegemoet. Daarna was de groep compleet en reden met 14 man via de Vlietlanden alsnog richting Leiden en daarna de bekende route door Rijpwetering naar de Ringvaart. In onze groep voor het eerst ook Freek en Olaf die wel eens met de snelle mannen mee wilden. Deze jonge talenten brachten de gemiddelde leeftijd flink omlaag, dus dat is een goed teken voor de verjonging in de club. Het ging ze goed af, want tot en met de eindsprint zaten ze er probleemloos bij. En de cola met appelpunt lieten ze natuurlijk ook niet aan hun neus voorbij gaan. We reden voor het gemak de Ringvaart helemaal in het rond en dan ben je na zo’n 65km bij het theehuis in Cruquius. De B zat er al en ook de A2 en A3 volgden al snel. Op de terugweg maakten we het rondje af en bij het verlaten van de Ringvaart moesten we wachten op de brug die omhoog stond. Het viel mij vandaag op dat diverse bruggen werden natgespoten om ze te koelen in dit warme weer. Zo ook die in Koudekerk waar we opnieuw even moesten wachten. Daarna door naar Stompwijk waar we na ruim 110km arriveerden.

Arno van Rijn

Het rare padenritje van de C1

Met 7 man/vrouw verzamelden wij ons rond half 9 op de parkeerplaats van Stompwijk’92. Diverse leden van ons gingen naar het ontbijt bij de Drie Molens, ook ontzettend gezellig natuurlijk, maar ik ging liever op de pedalen. We hadden er allemaal ontzettend veel zin in, het zonnetje lachte ons toe! De rit ging deze week voor ons naar Reeuwijk. We reden een wel zeer alternatieve route door Zoetermeer, daarna richting Kruiswijk, Moerkapelle, Waddinxveen en daar begon het gedonder, er waren diverse fietspaden afgesloten en moesten wij een paar keer terug, maar uiteindelijk kwam het allemaal goed. Daarna richting Coenecoopbrug, dwars door Gouda en ook daar moesten we een paar keer heen en weer, wegens diverse opbrekingen. Maar niet getreurd, het was prachtig weer, dus een paar kilometers extra was geen probleem. Uiteindelijk waren we om 10.30, met 35 km. op de teller, bij het Wapen van Reeuwijk, waar de C2 al aan de koffie met appeltaart zat. Wij bestelden snel onze koffie, want we vonden allen, dat we dat wel verdiend hadden. Wat genoten we weer zo op dat terras, zo in het stralende zonnetje. oed, na ons tweede bakkie, togen we toch weer fietswaarts en trapten wij richting Boskoop. Over de Hefbrug naar rechts, richting Hazerswoude. Bij de afslag naar de Bent, pleegden we nog even overleg, gingen we door de Bent, of toch maar de andere kant op? Er werd gekozen voor de andere kant, richting Benthuizen. Uiteindelijk kwamen we weer bij Zoetermeer, alwaar de Zoetermeerders bij ons afhaakten en de Stompwijkers ook natuurlijk richting huis trapten. Om even na half 1 zette ik mijn fiets in de tuin, met precies 64 km. op de teller. Jan, wij vinden met z’n allen, dat je een dikke 9 hebt verdiend. En zoals Pia dat zo mooi kan zeggen: wat hebben we weer veel ‘pareltjes’ gezien onderweg.

Trees

Oeps, was het vorige week vanwege Summerland, deze zondag was de parkeerplaats met linten afgezet voor de kermiswagens, die van lieverlee weer naar ons mooie Stompwijk komen in verband met het Stompwijkse feest. Er was net als vorige week gelukkig ruimte genoeg, zodat er geen één fiets op de openbare weg hoefde te wachten. Fijn toch? De C2 vertrok met 6 fietsers naar het mooie gebied rondom Reeuwijk. Eerst reden we net als vorige week richting Hazerswoude Dorp, waar we de Loete ingingen en via de Otweg naar de Boskoopse Hefbrug. Vervolgens richting Reeuwijk, waar we voorbij RVC fietsten, die het aanstaande voetbalseizoen ook tegenstander van Stompwijk ’92 wordt. Zo kwamen we om 10.00 uur met 27 km bij het Wapen van Reeuwijk aan. Hier werd alles klaargezet voor ’n feestje later op de dag. Wij zaten heerlijk op het terras met uitzicht op de Reeuwijkse Plas. Ná de koffie fietsten wij langs de buitenkant van Gouda, waar we bij Het Omlooppad wegens een wegopbreking ’n omweg door de wijk moesten maken. Als je dan ineens door de Heemskerkstraat rijdt, dan weten alle Toerclubleden wel naar wie mijn gedachten uitgingen. Ik mis nog altijd zijn leuke verslagen in de Dorpsketting. Vanuit de B en andere A groepen blijven we verstoken van nieuws hoe een rit verlopen is. Eigenlijk wel jammer, want het is gelijktijdig ook ’n stukje ‘archief’ nietwaar? Afijn, we kwamen weer snel op de route en bij de Hefbrug van Waddinxveen kregen we een verplichte drinkpauze. Nu maar hopen dat de brug weer naar beneden zou komen, want alle drie de Hefbruggen halen nogal het nieuws de laatste tijd en de Maximabrug sluit zich hier ook al bij aan. Oké, de plezierbootjes waren voorbij gevaren en wij fietsten door het Bentwoud en daarna het laatste stukje bij de Zoetermeerse Plas, waar het enorm druk was van onder andere een Rasta-festival. Om 12.15 klokte de captain met 55 km af. Ondergetekende kwam ’n paar minuten later, want ik had écht ‘pap in de benen’. Deze mooie wielrenterm paste vandaag bij mij en ik denk dat de warmte mij vandaag in de greep had. Het laatste stukje reed ik rustig uit. Het werd steeds drukker op de weg, dus we waren blij dat we op tijd thuis waren. Gauw de Tour de France aangezet, die net was vertrokken voor ‘de hel’ van Roubaix. Wat ’n slagveld en volgens mij wordt de jongensnaam Dylan nu favoriet!

Allemaal fijne kermis/paarden dagen gewenst!

Groet, Lia de Jong-Zwetsloot

Aanstaande zondag 22 juli staat voor de A en B de rit naar Harmelen op het programma. De C1 gaat dan naar Katwijk en de C2 naar Wassenaar.

Zondag 29 juli staat Weteringbrug op de kalender voor de A, B en C2. De C1 gaat liever naar de Sfeerstal in Nieuwveen. Uiteraard vertrekken al deze ritten om 8.30u vanaf het Klaverblad.