Midzomer Molendijk Ontbijt

Een mooie zondagochtend, bijna geen wind, een heerlijk zonnetje en dan met al onze buurtgenoten – al moet je dat ruim zien – een overheerlijk ontbijt op de Molendijk. Met uitzicht op ons mooie Stompwijk tussen de rietkragen door, een unieke gebeurtenis waar wij bijzonder van hebben genoten.

Op initiatief van Vicky van der Krogt hadden de drie buurtschappen – Wilsveen, Paddemoes en De Drie Molens – de koppen bij elkaar gestoken en voor alle bewoners een ontbijt georganiseerd. En ja, met het mooie weer in het vooruitzicht hadden vele mensen zich aangemeld; uiteindelijk wel zo’n 250 buurtgenoten. Dit betekende wel een forse uitdaging voor de organisatie om eenieder te voorzien van een tafel en een zitplek. En zelfs de nodige partytenten om te zorgen dat liefhebbers in een schaduwrijk plekje van hun ontbijt konden genieten. De bijeenkomst werd muzikaal opgeluisterd door de Vliet Grieten die tegen de achtergrond van de molens als nachtegalen hun liedjes lieten klinken. Na een welkomstwoord door het organiserend comité werd de bijeenkomst formeel geopend door dhr. Vellekoop, bewoner van ‘de 3e molen’. Hij wist ons nog een mooi stukje historie te schetsen over de molens op de Molendijk (vroeger stonden er vier) en de molens die ooit langs de Kostverlorenweg hebben gestaan.

Ook wethouder Van Eekelen sprak nog een woordje tot de disgenoten, waarna wij konden genieten van een ontbijtbuffet waar werkelijk niets aan ontbrak! Uiteraard heerlijke croissants, belegde broodjes, salades, fruitsalade, verse sapjes, het was er allemaal! De verzorging hiervan was in handen van partyboerderij Hijdra. Dus ook geen weggooi servies, maar gewoon in de afwas na gebruik. Tijdens ons overdadige ontbijt was er nog een intermezzo van Ab Spaan (ook wel de burgemeester van Wilsveen genoemd. Red.) die ons trakteerde op een schets van de belangrijkste ontwikkelingen in de polderbuurtschappen. Voor de kinderen was dit iets minder boeiend, maar die konden zich ondertussen laten schminken of gebruik maken van het springkussen.

Aan alles was gedacht! Rond twaalf uur werd het ontbijt afgesloten en was er nog een fotomoment met een molen op de achtergrond. Wat ons betreft een zeer geslaagde ochtend, met veel dank en waardering voor de organisatie van dit fantastische evenement!!

Corry van der Eijk/Koos van Wissen (uit het Paddemoes)