Harddraverij “Nooit Gedacht” 109 jaar- 20 tot en met 23 juli

Hoe kan een klein dorp toch grootst presteren? Stompwijk doet dat jaar in-jaar uit met de traditionele Paardendagen. De benaming is natuurlijk niet toevallig. De feestelijkheden beginnen vrijdagavond met paarden (de optocht, met ruiters en aangespannen paarden) en eindigen maandag in de namiddag met de finalerit tussen dravers op de kortebaan. De Paardendagen bieden een gevarieerd aantrekkelijk programma voor elk wat wils dus voor jong en oud. Het is de belangrijkste leidraad voor “Nooit Gedacht” dat de festiviteiten nu al voor de 109de keer organiseert.

De plaatselijke vereniging “IJsclub Nut en Vermaak (nog ouder dan de onze) vierde eerder dit jaar het 125-jarig bestaan. Bij deze vereniging draait het niet om paarden maar om ijs. Toch organiseert ”Nut en vermaak” door het jaar heen meerdere activiteiten, waaronder voorheen de poldercross. Vanwege het jubileum slaan beide verenigingen de handen in elkaar en staat er zaterdagavond een poldercross op het programma.

Maar een groot feest (en dat is het) organiseer je niet alleen. Na een grondige voorbereiding kan dankzij vele vrijwilligers maandag 16 juli worden gestart met de opbouw en het gereed maken van alle voorzieningen. Vrijwilligers zijn zowel voor als na de Paardendagen goud waard voor Nooit Gedacht. Ze zorgen ervoor dat vrijdag 20 juli het programma kan starten met het klaverjassen en rummikuppen voor senioren in de feesttent.

De traditionele optocht met fanfare, ruiters, aangespannen paarden en bereden politie opent officieel de paardendagen op vrijdag 20 juli om 18.30. Het programma wordt vervolgd met het folkloristische ringsteken waar ook het publiek met mee kan doen. Aansluitend muziek en een drankje in de feesttent.

Voor de zaterdag wordt om 14.00 uur voor de vierde keer op rij de Stompwijkse Landleven georganiseerd. Op de Fair willen we de gelegenheid bieden om alles wat met land- en tuinbouw of handgemaakte producten te maken heeft promoten en te verkopen. Van een lokaal ijsje tot landbouwmechanisatie en alles wat daartussen zit. Voor iedereen valt er wel wat te beleven.

De kleintjes kunnen zich naar hartenlust vermaken in het kinderdorp. Speciale gast is het Shantykoor Midscheeps uit Leidschendam.

Gelijktijdig met de Fair zal op het daarnaast gelegen veld het door de Blesruiters georganiseerde klassieke springconcours worden gereden. De ponyruiters strijden om de ’Helden van Nooit Gedacht Wisseltrofee’. Deze staat dit jaar in het teken van Leo Luiten.

Liefhebbers van andere activiteiten kunnen zich alle dagen en avonden uitleven op de kermis en in de feesttent!

Vanaf 18.00 uur kan er worden ingeschreven voor de poldercross.

De poldercross zal om 19.00 beginnen.

Zondag blijft onveranderd de dag van de ponyrace. Al bijna 50 jaar een grote publiekstrekker en een vast onderdeel op de Paardendagen. De toegang is gratis en het is altijd een mooie dag om de banden met familie en vrienden weer eens flink aan te halen.

De show tussen de rennen wordt dit jaar verzorgd door The Black Pearls uit Stompwijk.

Na de ponyrennen is het swingen geblazen in de grote tent waar de band Rampscenario het voor het zeggen heeft. Rampscenario maakt met hun knallende medleys van elk optreden een feestje. Gecombineerd met De Stompwijkse Paardendagen zal dit ongetwijfeld een super feest worden!

De laatste dag van de Stompwijkse Paardendagen is gereserveerd voor de kortebaandraverij. Voor velen het hoogtepunt van alle festiviteiten. De animo om mee te doen aan de harddraverij is altijd groot. Stompwijk heeft namelijk nog de enige baan op gras in Nederland en dat maakt deze draverij populair voor eigenaren, pikeurs en toeschouwers. We verwachten dan ook het maximale aantal deelnemers! En zodoende wordt de kortebaan om exact 13.30 uur gestart ongeacht hoeveel spelers er nog voor de kassa staan dus iedereen moet echt op tijd zijn! De totalisator is vanaf 12.00 uur geopend zodat er ruimschoots tijd is om een gokje te wagen.

Maandagavond worden de dagen afgesloten met een groots vuurwerk.

Wij hopen er net als andere jaren er een uniek feest van te maken!!

Namens Nooit Gedacht, Conny Oliehoek