Dit jaar geen NK Gazonmaaierrace in Stompwijk!

Helaas moeten wij namens het FVS Racing Team met grote teleurstelling mededelen dat er dit jaar geen NK gazonmaaierrace wedstrijd zal plaatsvinden in Stompwijk.

De toedracht van het niet door kunnen laten gaan van dit toch wel bijzondere evenement heeft met de volgende factoren te maken. Allereerst hebben we veel contact gehad met de gemeente over het terrein (weiland) waarop wij het evenement organiseerden. Dit weiland is (deels) van de gemeente met als bestemming daar ooit een keer de nieuwe rondweg te kunnen realiseren. De gemeente kwam uiteindelijk met het antwoord dat wij het land niet meer kunnen gebruiken vanwege de plannen voor de nieuwe rondweg. Dat betekende voor ons een flinke tegenslag en we stonden eigenlijk voor ons evenement met de rug tegen de muur. Vervolgens zijn we gaan kijken naar eventuele oplossingen zoals het uitwijken naar een ander stuk land. Hier werkte de gemeente goed aan mee en bood verschillende andere stukken land aan als alternatief. Helaas waren deze stukken te smal en niet goed bereikbaar voor de bezoekers. Vervolgens zijn wij zelf op zoek gegaan naar land die voldoet aan onze eisen met betrekking tot afmetingen en locatie. Wij zijn er gedurende de zoektocht achter gekomen dat er vrijwel geen land is, in of rondom Stompwijk, die zonder enige grote aanpassingen voldoet. Daarnaast zijn de regels en eisen omtrent de vergunning voor ons evenement met een hoge risicofactor strenger geworden. Denk hierbij aan de betonblokken rondom de tent van vorig jaar, de stengere eisen voor de veiligheid van de bezoekers en het toevoegen van een afgezonderd parkeerterrein. Al deze regels en eisen zorgden uiteindelijk voor een vergunningaanvraag waar heel veel aandacht en tijd aan vooraf ging. Mochten wij dit jaar toch uitwijken naar een ander stuk land betekende dat wij de gehele vergunningaanvraag opnieuw moesten uitvinden. Gezien het korte tijdsbestek en de persoonlijke omstandigheden van de organisatie is uiteindelijk gekozen om niet uit te wijken naar een ander land.

Bovenstaande factoren zijn in grote lijnen de redenen waarom het evenement helaas niet kan doorgaan. De organisatie had graag weer zo een geslaagd evenement als vorig jaar terug gezien, maar helaas is dat nu niet mogelijk. We kunnen op dit moment ook niet zeggen of we volgend jaar wel weer een race organiseren. Ons excuses voor de teleurstelling.

Graag bedanken wij iedereen voor zijn komst, hulp, bijdragen of betrokkenheid van de afgelopen twee jaar aan ons evenement! Bij vragen of opmerkingen zijn wij altijd bereikbaar via de mail: fvsracingteam@hotmail.com.

Groetjes, De organisatie van het FVS Racing Team