Toerclub Stompwijk

Met het aanhoudende mooie weer blijft ook de animo om te fietsen natuurlijk op peil. Ook deze zondag stonden er weer zo’n 60 fietsers klaar voor de rit naar Haarzuilens, Nieuwveen of Roelofarendsveen.

De wind waaide met grote kracht vanuit het oosten, dus dat betekende voor de A-groepen bikkelen om richting Haarzuilens te gaan. De A1 vertrok met 13 man met goede zin en sterke benen en hield de vaart er goed in. Op de open stukken in de polders ging het pelotonnetje in waaiervorm over de weg, zodat de meesten zo goed mogelijk uit de wind konden zitten. Gelukkig was het bijna overal nog rustig op de weg, zodat daar ook genoeg ruimte voor was. Op het pleintje van Haarzuilens zaten we op het terras onder de bomen. Het was er in de schaduw goed uit te houden en het pittoreske plaatje van de huizen rondom het plein paste daar prima bij. Op de terugweg ging het natuurlijk veelal met de wind mee en dat betekende dat we gejaagd door de wind vlot weer terug in Stompwijk waren.

Arno van Rijn

Vorige week is Thijs van de A2 gevallen tijdens een fietsvakantie in Frankrijk. Wij wensen hem een snel en voorspoedig herstel toe.

De C1 groep

Wat een mooie dag weer om te fietsen! Met een groep van 13 personen fietsen we vandaag naar de mooiste koffietent van het hele seizoen. Al 12 jaar zijn we elke eerst zondag van juli welkom bij de broer en schoonzus van Wil van Es, Jos en Nel. Voor de route werd gekozen door Cronesteinpark naar de Matilotunnel en na de Leiderdorpse brug langs de Zijldijk naar de Nieuweweg en naar Oud Ade. Het was soms best pittig met die ONO storm/wind. Na Rijpwetering en Nieuwe Wetering voor het water richting Weteringbrug. Maar de kopmannen zagen het bordje Roelofarendsveen en namen de kortste weg naar de koffie, we vonden het wel goed zo en waren de wind al lang zat. Nel en Jos stonden al op de uitkijk en filmde onze aankomst! Gelijk na ons kwam de groep van Fried met zijn 6en ook aan. Achter in de grote tuin stonden tafels en stoelen al klaar en in no time hadden we ook de koffie met zelfgebakken appeltaart, heerlijk hoor met of zonder slagroom. Vervolgens komt Leo de Haas op de fiets en ook nog Petra en Leo aan, die waren met de auto. Iedereen genoot met volle teugen van alles. Als we dan ook nog verwend zijn met een bakje fruit en kersen kan de traditionele groepsfoto met de clubvlag gemaakt worden. Het is inmiddels bijna half 12 en hoogste tijd om te gaan. Omdat de Aderweg afgesloten is nemen we de Floraweg en komen toch weer op de weg naar Hoogmade uit. Gelukkig zat de wind nu meest gunstig en reed het lekkerder. Bij Leiderdorp de nieuwe brug genomen, dan de Molenweg en kwam er weer een eind aan deze mooie fietsdag en waren we om 12.30 weer thuis met ruim 50 km.

Annie van Rijn

Na ’n warme week stond op deze winderige zondagmorgen de toerrit naar ‘Camping de Wippert’ in Roelofarendsveen op de agenda. Met 6 fietsers vertrokken wij en gingen via Zoeterwoude dorp, het Molenpad en het Industrieterrein naar de fietsbrug over de Oude Rijn. Toen hielden we Hoogmade aan en fietsten langs de Wijde AA richting Woubrugge en het pontje.  We kwamen veel wandelaars tegen, die een tocht vanuit Kaag en Braasem liepen. Om even na tien uur en na 26 km voegden wij ons bij de C1 in de tuin van Jos en Nel. Wij krijgen hier altijd een warm en vriendelijk onthaal. De koffie en appelpunten werden als een sneltrein geserveerd en geconsumeerd. Nadat wij ons te goed gedaan hadden aan het fruit en het jaarlijkse fotomomentje maakten wij ons na 5 kwartier op voor de terugreis. Wij fietsten via Rijpwetering, Oud Ade, Leiderdorp, het park Cronesteyn en het Hellepad  weer op huis aan. Natuurlijk zagen wij veel bootjes in de Zijl en de Vliet varen en ook werd er nog geroepen en gezwaaid naar ons. Joost mag weten wie het waren. Om 12.45 uur kwamen wij thuis met 52 km op de teller.

Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot

Aanstaande zondag 8 juli staat ’s Gravenzande op de kalender voor de A en B maar is Abcoude ook een optie. De C gaat naar Nieuwkoop. Vertrek is weer om 8.30u.