Stompwijkse paardendagen 2018 20 tot en met 23 juli

Nog een krappe maand te gaan en we zitten er middenin! Achter de schermen wordt alweer volop gewerkt door iedereen die er hoe dan ook er fantastisch feest van willen maken.

Het valt niet altijd even mee om een spektakel te verzinnen want in de 109 jaar dat de Paardendagen bestaan hebben veel unieke evenementen op onze grasbaan plaatsgevonden. Denk maar eens aan Anky van Grunsven met haar Bonfire, De vliegende Friezin Action Skoatter, wereldkampioen Ysbrand Chardon. Soms komen van buiten af spontaan ideeën aan waaien: Verleden jaar september werd secretaresse Jacqueline van de Krogt van Nooit Gedacht aangeschoten door een paar Stompwijkse meiden die graag met hun Friese paarden een show willen geven tijdens de ponyrennen. Enthousiast legde zij het in een vergadering voor en het plan werd aangenomen.

De initiatiefnemers kwamen al snel voor een groot obstakel te staan daar door blessures van paarden en ruiters het aantal van 10 combinaties rigoureus naar zes was gedaald. Te weinig voor een carrousel van 10 paarden. Maar de meiden waren niet voor een gat te vangen en doormiddel van social media en via via werd buiten de Stompwijkse grenzen gezocht en resulteerde dat het team met combinaties uit Zoetermeer, Leidschendam en Bodegraven is aangevuld. Een bij elkaar geraapt zooitje zeggen zij giechelend over zichzelf.

Onder deskundige leiding van Kees Ambachtsheer (Voor zijn pensionering instructeur en internationaal jurylid) zijn Maartje, Nancy, Ingrid, Jolanda, Michelle, Lisette, Joyce, Miranda, Monica en Fabienne met hun zwarte parels druk bezig met de training van hun kür op muziek voor de Stompwijkse paardendagen. Het gaat heel goed heb ik me laten vertellen en ze zijn er klaar voor om het publiek een wervelende show voor te schotelen!

Het enthousiasme is zelfs zo groot dat het team besloten heeft ook na de paardendagen verder te gaan met elkaar in deze tak van paardensport. Teveel wil ik niet verklappen want we gaan het beleven op zondag 22 juli tussen de omlopen van de ponyrennen!

Namens Nooit Gedacht, Conny Oliehoek