Ditjes en datjes

Een dunne Ketting en de vraag van de redactie om kopij. Nu klim ik wel eens vaker in de pen om een stukje te schrijven, maar dat is dan meestal doelgericht zoals een felicitatie aan mijn moeder of een kerst en nieuwjaarswens voor mijn oud dorpsgenoten. Mijn moeder, Ria van Dijk, is wat dat betreft pas echt een razende reporter. Zij maakt op 81 jarige leeftijd meer mee dan wij en overal weet ze wel een leuk stukje over te schrijven. Knap hoor!

Dus ik ben al een paar dagen aan het denken wat kan ik nou eens delen wat de lezers interesseert? Iets over het weer? Dat is in mijn ogen een gespreksonderwerp voor als je echt niet meer weet waar je het over hebben moet. Maar vooruit…..het is heerlijk weer de afgelopen week. Voor diegene die er van houden tenminste, voor een andere groep kan het snel te warm zijn.

Volgende onderwerp….gezondheid??? Ik weet niet of men zit te wachten op mijn klachten en kwalen en alles wat daarmee gepaard gaat dus dat onderwerp laat ik verder maar rusten.

De Dorpsketting?? Elke dinsdagmorgen is het eerste wat ik doe de Ketting lezen via internet. Kopje thee erbij en even genieten van het wel en wee van mijn geboortedorp. Wekelijks kom ik bij mijn moeder en dan lees ik de papieren Ketting nog eens over. Is dat interessant genoeg om te delen? Misschien dan maar de kleine gewone dingen die het leven toch leuk maken.

De tuin die vol in bloei staat, de kippetjes die lekker rondscharrelen en elke dag een eitje leggen en de duifjes die elkaar trouw aflossen met broeden om strakjes hopelijk twee jonge mormeltjes te verwelkomen. Daar kunnen we van genieten, net als de rust van de polder van Hoogmade, het klotsen van het water tegen onze boot en oplossingen verzinnen als we aan het koken zijn en de gasfles leeg is. Normaal gesproken altijd een reserve op voorraad maar nu toevallig net niet.

Hoogmade zal bij velen van jullie, vooral bij fietsers en watersporters, wel bekend zijn, het is hier prachtig en er zijn schitterende fiets- en vaarroutes. We hebben 1400 inwoners inclusief 100 woonboten, waarvan wij er dus op 1tje wonen. Ik zou zeggen mocht je op een zomerse dag eens niets te doen hebben pak de fiets of boot en kom ons dorp ontdekken!! Ook voor de inwendige mens zijn er mogelijkheden genoeg langs de Does, koffie met overheerlijke appeltaart. Langs de Weide AA via de Veen en het Braassemermeer fiets of vaar je via de ringvaart richting Aalsmeer/Amsterdam of de andere kant op naar de Kaag. Aanrader!!

Het is en blijft een cliché maar geniet van het leven want het duurt echt maar even!!

Agnes Hofstede