28 juni 2018, het jaarlijkse uitje met de KBO- en/of soosleden uit Stompwijk

Het was een stralende dag en om 8.30 uur zou de bus vertrekken. Maar waar waren Lenie en Anneke die zich wel hadden aangemeld voor de bustocht? Trees en Marianne gingen daarom op onderzoek naar het huis van Lenie. Na 5 min kwamen ze zonder die 2 terug: grote hilariteit, want de dames waren al lang en breed genesteld in de bus. Onder het rijden zette Marianne ons aan het werk. Zij had een puzzel van 13 vragen gemaakt die met veel denkwerk moesten worden opgelost. Na ongeveer 2 uur rijden kwamen we in Hilvarenbeek aan bij het Entertainmentmuseum Dansant. Een behoorlijke groep Belgische senioren ((Geel nabij Antwerpen) waren ons al voorgegaan in het museum. We kregen koffie met een heerlijke wafel met slagroom en kersen en uitleg over de verschillende straat- en kermisorgels die vroeger op straat of in danszalen gebruikt werden. Ook de lunch werd er geserveerd. Het meest aparte draaiorgel waren de 3 mechanisch aangedreven robotten gemaakt door de gebr. Decap uit Antwerpen. Een knap stukje werk.

Om 13.00 uur vertrokken we naar Baarle Nassau annex Baarle Hertog. Daar konden we kiezen om te gaan winkelen, een terrasje pikken of het kaarsenmuseum te bezoeken. In het kaarsenmuseum kregen we een rondgang langs de unieke kaarsen van bijenwas gemaakt door Frits Spies. Kaarsen van bijenwas zijn op zich al zeldzame producten. De kleuren zijn door speciale verhittingen van de bijenwas tot stand gekomen. Frits Spies was in Leeuwarden koster en een gelovig man. Hij heeft gedurende heel veel jaren in zijn vrije tijd ware kunstwerken gemaakt van bijenwas. Laagje voor laagje moest de was aangebracht worden. Veelal waren het Bijbelse taferelen zoals het laatste Avondmaal. Aan dit topstuk heeft Frits 2 jaar, 7 dagen per week gewerkt. Paus Johannes Paulus II kreeg heeft van hem ook enige kunstwerken aangeboden gekregen. Andere soosleden waren op een terrasje neergestreken en genoten van een biertje, wijntje of ijsje. Om 16.00 uur vertrokken we met de bus naar Zoetermeer. Ondanks de drukte op de wegen wist onze chauffeur (23 jaar) de bus overal doorheen te loodsen. Om 17.30 uur kwamen we aan bij het Grieks restaurant. Daar stond het zeer uitgebreide vlees- en visbuffet voor ons klaar, met een glaasje ouzo vóóraf om de smaakpapillen te stimuleren. Als dessert een ijsje of koffie. Hierna volgde de prijsuitreiking van de puzzel.

Een van de moeilijkste vragen was: “Welke Dorus komt uit Stompwijk?” Zeven mensen hadden de uitslag goed, dus moest er een briefje getrokken worden, wie de winnaar was. Ivo trok het winnende briefje en moest als voorwaarde het woord van de uitslag van de puzzel: ‘de Vogeltjesdans’ dansen. Het was een leuke afsluiting van een zeer goed georganiseerde en geslaagde dag door het bestuur van de KBO.

Dank jullie wel, Willie v. Elk

Een speciaal bedankje voor Marianne is zéker op zijn plaats: zij wist binnen no-time ergens 2 rolstoelen vandaan te toveren.

Marianne bedankt namens de gebruikers, dat was top!!!!!!!