Toerclub Stompwijk

De afgelopen twee zondagen was onze vaste kapitein afwezig. Gelukkig hebben we dan altijd een een paar vice-kapiteinen die het roer van de A1 willen overnemen. Pascal leidde ons vorige zondag via een erg leuke route naar de prachtige theetuin De Kwakel in Snelrewaard. Daar was het weliswaar aan de frisse kant om buiten te zitten maar de reuze appelpunten en de gezelligheid in de tuin compenseerden dat kleine ongemak dan weer ruimschoots (bedankt Pascal!). Ronald wist ons afgelopen zondag weer te verrassen met een route door en langs Leiden die we niet vaak nemen (jij ook bedankt Ronald!). Op weg naar het Kopje van Bloemendaal leidde hij de 11 mannen van de A1 via de singel in Leiden en de Haarlemmertrekvaart naar de Leidsevaart. Toen ik de route later op Strava even nakeek, viel het mij op dat het water (het kanaal zelf dus) vanaf Leiden komende op een gegeven moment Haarlemmer Trekvaart noemt, maar dat de weg ernaast lange tijd Leidsevaart blijft heten. In ieder geval is het zo wel duidelijk welke twee plaatsen dit kanaal verbindt. Tot aan Vogelenzang is het dan alsmaar rechtuit. We deden “het beroemde Kopje” heen en weer om vervolgens in Bloemendaal aan Zee achter het glas op het terras neer te strijken. Terug reden we in eerste instantie via de duinen, maar dat blijft altijd opletten geblazen in het weekend en bij mooi weer, zodat we wijselijk besloten om bij Katwijk de duinen maar te verlaten en binnendoor naar Stompwijk te rijden.

Patrick Delanghe

C1, de Rabosponsortocht

Een beetje fris, was het nog wel, toen wij bij de sportkantine in wilden schrijven voor deze tocht. Ik ging er van uit, dat wij met zijn allen de 60-km route zouden rijden en groot was mijn teleurstelling, dat de meerderheid had besloten om de 40 km-route te gaan rijden. Maar oké, de meerderheid beslist, dus na nog wat gesputter van mijn kant, vertrokken wij uiteindelijk goed gemutst voor onze tocht. 3 Leden van de C2, reden vrolijk met ons mee. Zo vormden wij een groepje van 8 man/vrouw. We reden richting Hazerswoude en dachten bij de ‘Eendekooi’ koffie te gaan drinken, maar tot onze verbazing was deze gesloten en gingen we naar de voetbalvereniging een klein stukje verderop. Daar werd een uitstekend kopje koffie geserveerd, door onze eigen Corrie, het was nl. af te halen aan de bar. Toen we de koffie ophadden, lekker rustig aan hoor, het is immers zondag, togen wij weer verder Hazerswoude in naar de molen. Vraag mij niet, hoe deze molen heet, geen idee. Ook daar hebben we koffie gedronken en kwamen de krentenbollen, bananen etc., tevoorschijn. Maar, ook daar een overheerlijk kopje koffie. Na de koffie even uitkijken met van de bank afstappen, we wilden niet, dat Jan in de sloot zou wippen! En verder maar weer. We hebben heerlijk gefietst, delen van de Elfdorpentocht gevolgd, maar dat was geen probleem, want dan fiets je vaak door de natuur langs mooie paadjes. Uiteindelijk zijn we langs het Geertje, waar Jan afscheid nam en zijn weg naar Zoetermeer vervolgde, door de Bovenmeer weer naar de sporthal, waar wij werden onthaald door een zeer muzikaal kwintet. Daar met zijn allen nog even wat lekkers gedronken, al dan niet met een stuk appeltaart. We konden tevreden terug kijken op een mooie, geslaagde rit van 46.3 km.

Trees van Velzen

Aanstaande zondag 1 juli gaan de A-groepen naar het populaire Haarzuilens. De B gaat naar Nieuwveen en de C gaat naar de minstens zo populaire ‘Camping De Wippert’. We vertrekken weer om 8.30u vanaf het Klaverblad.