Provincie stoot Stompwijkse molens af

De provincie stoot de Drie Stompwijkse Molens af. Dat gebeurt inclusief 1,5 hectare grond rond de molens bestaande uit een groenstrook en een toegangsweg. Dat heeft gedeputeerde Rik Janssen Provinciale Staten laten weten. De molens – bekend als de Molendriegang – staan tussen de Stompwijkseweg en Wilsveen.

De molens zijn in 1958 buiten werking gesteld. Omdat ze verloren dreigden te gaan nam de provincie ze over. In de beleidsvisie 2013-2016 stond echter al dat de provincie van de molens af wilde en ze wilde overdragen aan Leidschendam-Voorburg. Daar kwam het niet van omdat de fundering van de molens zo slecht bleek dat die eerst aangepakt moest worden. Dat is inmiddels gebeurd.

De overdracht van de molens aan een nieuwe eigenaar wordt nu opnieuw voorbereid. De overdracht zou nog voor 2020 moeten plaatsvinden. Het is niet de bedoeling dat de gemeente eigenaar wordt van de molens. Er wordt gezocht naar een betrouwbare en financieel draagkrachtige koper. Huurovereenkomsten met huidige bewoners zullen gerespecteerd moeten worden.

Bron: Vlietnieuws