Ons 50 jarig feest E.M.S.

Hoera de zon schijnt. Dus de dag begint goed. Nadat we de kerk zaterdagmiddag mooi hebben versierd kunnen we aan deze mooie dag beginnen!

Wat begonnen we de dag van zondag met een mooie viering in de H. Laurentiuskerk. Het beloofde een Happy Day te worden en met dat lied openden we de viering. Met mooie teksten van lezingen vervaardigd door onze tekstgroep en bijpassende liedjes gekozen door de liedjescommissie en de koorleden is het een feestelijke Woord en Gebedsdienst geworden.

Marianne Turk, onze voorganger, begon met een schriftelijke felicitatie van Pastoor Broeders. Fijn dat zoveel genodigden gehoor hebben gegeven om dit 50-jarig bestaan met ons mee te vieren.

Ook waren we blij met alle familie van koorleden en parochianen die hierbij aanwezig waren!

Speciale aandacht en felicitaties waren er voor onze jubilaris Len van Santen. Dubbel feest, want zij is 40 jaar bij ons koor en ook voor haar een speciale dag. Betty overhandigde haar een oorkonde, bloemen en een voor haar gemaakte zilveren speld, voorstellende een muzieksleutel, een eigentijds aandenken welke past bij ons koor. Betty bedankte haar voor de inzet in al die jaren.

Muziek kwam in alle lezingen naar voren en het thema was dan ook “Gouden Klanken”. Muziek is emotie en emotie is muziek, bijzonder en uniek!

Na de geslaagde viering volgde een gezellig samenzijn met alle aanwezigen onder het genot van een kopje koffie of thee met een heerlijke petit-four, met 50 erop. Dank aan de maker hiervan!

Het was fijn om zoveel oude bekenden te ontmoeten die in het verleden veel hebben betekend voor dit koor.

Voor het vervolg van deze dag stapten alle koorleden in de auto op weg naar theetuin ’t Woutje in Hazerswoude waar de lunch klaarstond. Daarna gingen we varen met 2 boten door de Rietveldse vaart en omgeving en kregen informatie over het gebied. De sfeer was zeer goed en de zon scheen! Beetje fris maar met een plaid of vestje ging het prima.

Om 17.00 uur waren we weer terug in Stompwijk om bij de Bles te gaan genieten van een drankje en een heerlijk diner. Met het glas in de hand en een leuk lied gezongen door de feestcommissie proostten we met onze aanwezige partners op Len en op ons jubileum. Na afloop van deze bijzondere dag ontvingen de leden het herinneringsboekje en een mooie bos bloemen.

Graag willen we iedereen heel hartelijk bedanken die, op wat voor manier ook, heeft bijgedragen deze zeer speciale dag voor ons zo bijzonder te maken. Wij hopen op deze manier niemand te zijn vergeten.

Het E.M.S. Bestuur