Gemeente genomineerd voor Aandeslag-Trofee Omgevingswet

Donderdag 21 juni is de Gemeente Leidschendam-Voorburg genomineerd voor de Aandeslag-Trofee Omgevingswet. Verantwoordelijk wethouder Rouwendal nam de nominatie in ontvangst uit handen van Heleen Groot, directeur van het landelijke programma Aan de slag met de Omgevingswet. Wethouder Rouwendal: “We zijn trots op deze nominatie. De invoering van de Omgevingswet is een omvangrijk en belangrijk traject en is er volledig op gericht om onze dienstverlening aan inwoners en ondernemers te verbeteren en te versnellen. Deze nominatie is een mooie aanmoediging om zo verder te gaan!”

De gemeente is in de voorbereiding op de Omgevingswet hard aan het werk om haar processen te verbeteren en te vereenvoudigen. Zij doet dit in samenwerking met inwoners, ondernemers en ketenpartners. Daardoor is de gemeente intern al klaar voor de 1-loket gedachte van de Omgevingswet. Hierdoor hoeven inwoners bijvoorbeeld nog maar 1 vergunning aan te vragen. Ook is het vergunningenproces zo ingericht dat er straks binnen de wettelijke termijn van acht weken een antwoord op vergunningsaanvragen kan worden gegeven. En voor de digitale dienstverlening is een kaartviewer ontwikkeld die zowel intern als extern in te zetten is en waar lokaal beleid- en omgevingsplannen op staan. Gegevens zijn hierdoor makkelijk met elkaar in verband te brengen waardoor inwoners en organisaties snel en eenvoudig zien op welke locatie welke regels gelden. In 2021 gaat de Omgevingswet in.

Aandeslag-Trofee

De Aandeslag-Trofee wordt ieder jaar uitgereikt aan een project waarbij op inspirerende wijze aan de slag is gegaan met de Omgevingswet. Van de 35 inzendingen is de gemeente Leidschendam-Voorburg een van de zes genomineerden. Hart van Holland en de Provincie Noord-Brabant zijn ook al genomineerd. De komende weken worden de laatste genomineerden bekend gemaakt. Vanaf 15 augustus kan iedereen stemmen op de genomineerden via de website aandeslagmetdeomgevingswet.nl. Minister Ollongren reikt op 10 september de trofee uit tijdens het Praktijkfestival Omgevingswet in Den Haag.