Toerclub

C1 groep

Op de parkeerplaats bij de Sporthal stonden er een kleine 50 personen klaar voor de rit naar Snelrewaard of Bleiswijk (‘t Zeeltje). Met deze Vaderdagrit passen wij de kms. wat aan zodat we op tijd thuis kunnen zijn. Met onze groep van 7 personen vertrokken wij richting Zoetermeer, Benthuizerplas, Bentwoud naar Zevenhuizen. Daar was het, zo vroeg al, druk van de mensen die naar de kerk liepen. Daarna de weg naar de Rotte, maar eerst nog kiezen we voor het pad langs de roeiwedstrijd-baan. Een favoriete route voor wielrenners om even snel een paar rondjes te rijden. Maar deze paden in een soort natuurgebied zijn ook heel populair bij ganzen en andere vogels….Wat een poep op de weg, zelden zoveel gezien en dus ook niet te ontwijken, hopelijk blijft een lekke band ons bespaard! Het was ook behoorlijk aanpoten met zoveel wind tegen, dan is het wel zaak om bij elkaar “in het wiel” te zitten, daar moet er bij ons nog wel eens op gewezen worden! Bij het Oud Verlaat de brug over en naar de koffietent. Daar bleek dat we 15 minuten te vroeg waren, ze waren nog aan het schoonmaken. Aan een tafel buiten onze meegebrachte etenswaren alvast genuttigd en dan mogen we plaatsnemen in de serre. Sommige kiezen voor de heerlijke aardbeien of appelgebak bij de koffie, lekker hoor! Ook de C2 arriveerde met 6 personen. Na het afrekenen, wat een beetje rommelig ging, weer naar de fiets. Nog een stukje langs de Rotte en dan naar Zoetermeer, Rokkeveen en via de Katwijkerlaan (waar we de C2 ook weer zagen rijden) naar het Balijbos. Gelukkig nu met wind mee, dat gaat toch beter, jammer dat de zon zich nog niet liet zien! Langs de golfvelden naar het Buytenpark en valt de groep in Stompwijk uiteen. Om precies 12.00 waren ook wij thuis met 55 km.

Annie van Rijn

a.s. Zondag is de Rabosponsortocht, om 9.00 kan je starten bij de Sporthal en kiezen voor een goed doel. Afstanden zijn 20-40– of 60 km.

C2

Met 6 fietsers vertrok de C2 gewoontegetrouw als laatste groep van de parkeerplaats bij Stompwijk ’92. Wij fietsten via de Bovenmeer, Noord-AA en Benthuizerplas naar het Bentwoud, waar we bij voetbalvereniging DSO weer de N209 overstaken om vervolgens richting Moerkapelle en Zevenhuizen te rijden. We kwamen al gauw bij de Willem Alexander Baan, welke een mooie trainingsgelegenheid is voor o.a. roeien en open water zwemmen. Hier waren afgelopen week vandalen bezig geweest en hadden vele luidsprekers en startlichten vernield. Dit nieuws werd ook bij TV West uitgezonden. Jammer dat de vele ganzen de vandalen niet hebben kunnen wegjagen, want ganzen zijn er genoeg. Dat was wel te zien aan de hoeveelheid ganzenpoep. Inmiddels hadden we al twee keer gestopt om een onwillige versnelling te verhelpen. Gelukkig lukte dat de tweede keer beter. Via Oud Verlaat kwamen we langs de Rotte te fietsen en gingen wij bij de skibaan de brug over en zo kwamen we na 28 km om 10.10 uur bij ’t Zeeltje in Bleiswijk aan. Op ’t terras werden we snel en vriendelijk geholpen en vanwege Vaderdag werden er vele gebakjes besteld. Terug namen we de Groendalseweg en tussen de kassen door de A.H. Verweijweg en J. Poortmanweg en toen kwamen we op de Munnikenweg uit op de rand van Berkel en Rodenrijs. Nu werd het tijd om richting Zoetermeer te fietsen, maar gingen via de Katwijkerlaan toch eerst weer richting Pijnacker om door het Balijbos richting het Westerpark te gaan. Tja, dan ruiken we de stal en kwamen om 11.55 uur thuis met 49 km op de teller. Vaderdag kon zijn vervolg krijgen.

Aanstaande zondag 24 juni staat de Rabobank Sponsorfietstocht op het programma. De officiële start is 09.00 uur. De captain van de C2 vertrekt om 09.00 uur voor de 20 km. Als je 40 of 60 km wil fietsen, dan kan je alvast met elkaar starten. Kom ruim op tijd om in te schrijven. Voor de échte kilometervreters is er ook een route van 100 km gemaakt.

De opbrengsten voor het goede doel zijn respectievelijk: 20 km – € 5, 40 km – € 8, 60 km – € 10, 100 km – € 15 en volgens mijn gegevens kan je voor de Stompwijkse goede doelen een keuze uit zeven maken.

Het zou natuurlijk geweldig zijn als vele, zo niet alle Toerclubleden voor een goed doel gaan fietsen. Het zal onze Toerclub sieren, zowel voor ons in Stompwijk als in het Groene Hart. De routes staan vanaf 20 juni op de website van de bank: www.rabobank.nl/groenehartnoord

Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot