Boottochtje Weipoort-Stompwijk

Afgelopen zaterdag, verzamelde een groepje mensen zicht op het erf van Sjaak en Karin van Veen, Weipoortseweg te Zoeterwoude, voor een leuk boottochtje. Ik zag steeds meer Stompwijkers het erf opkomen, uiteindelijk hadden wij een behoorlijke groep en ‘sprongen’ wij aan boord. Nou ja, sprongen, het was een behoorlijke diepte en voorzichtigheid was geboden. Toen iedereen veilig geland was, kon de tocht beginnen. Jan Groeneweg, dit keer onder het hoedje van Gilde Zoetermeer, wist ons veel te vertellen van de polders waar wij doorheen vaarden. En………. Het was prachtig! Wat is er dichtbij huis toch ook veel moois te zien, daar hoef je echt niet ver voor weg, dat is mij wel weer duidelijk. Onderweg, op een ‘saai’ stukje, werden wij voorzien van een overheerlijke bakkie koffie, met een even zo lekkere koek. Die 2 uur varen waren zó om, er was zoveel te zien. Voor € 15,— p.p., ben je een hele ochtend onder de mooie pannen van onze eigen polders en krijg je ook nog 2x koffie. Het 2e kopje koffie hebben wij gedronken bij onze opstapplaats, in het winkeltje van Sjaak en Karin en ook daar kregen wij een heerlijk koekje, maar ook een geweldig lekker stukje kaas om te proeven. Na nog wat nagepraat te hebben en velen van ons hadden inmiddels ook een heerlijk stukje kaas gekocht bij Karin, togen wij voldaan weer huiswaarts.

Dee volgende vaartocht is op zaterdagochtend, 7 juli om 10.00 uur.

Ik kan de tocht écht van harte aanbevelen!

Trees van Velzen