Toerclub Stompwijk

Op een wat grijze zondagochtend verzamelden weer ruim 55 fietsers voor de rit naar Leimuiden of Haastrecht. Het was nog een beetje fris, maar gelukkig brak al snel de zon door. Met een groepje van slecht 8 man vertrok de A1 voor onze rit. We misten deze keer o.a. wat mannen die op zaterdag de Trois Ballons cyclo hadden gereden of hadden meegedaan aan de ploegentijdrit in Gilze. Voor de verandering reden we eens via Hazerswoude naar Boskoop en van daar een ruim rondje via Zwammerdam en Aarlanderveen. Op het terras in Leimuiden pasten we precies rondom de picknickbank, maar toen er even later genoeg plek elders op het terras ontstond zijn we toch maar daar gaan zitten. De koffie werd snel geserveerd en er werd getrakteerd door de jarige in ons midden. Bedankt! Op de terugweg reden we nog een rondje via Bilderdam voordat we richting de Ringvaart gingen. Bij Nieuwe Wetering was de brug omhoog. Een mooi punt om nog even uit te rusten. Een eindje verderop stond de brug in Hoogmade ook omhoog, maar die konden we gemakkelijk ontwijken. We maakten alsnog een ommetje via Koudekerk en kwamen uiteindelijk na ruim 100km weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

De C1 pareltjes-route!

Ik hoor u denken, wat bedoelt ze nou? Het slaat op alle mooie pareltjes die we onderweg tegenkwamen en het genieten waard waren! Met Aad en 10 dames vertrokken we naar Haastrecht, een omgeving waar we zelden komen, dus altijd afwachten of het goed zou gaan. Naar Zoetermeer en in Benthuizen de route door het Bentwoud genomen (parel 1) bij Waddinxveen naar de Hefbrug en via de prachtige Bloemendaalseweg (parel 2), naar Gouda. Daar was het goed opletten in het centrum, veel weggebruikers op de weg, mede door het mooie weer en de stoplichten werkten ook niet altijd mee! Dan het laatste stukje naar de koffietent “Over de Brug”. Op een groepje motorrijders na was het nog rustig op het terras en de lounge hoek lonkte met zijn zachte kussens(parel 3). De bediening was goed en al gauw zaten we aan de koffie. De groep van Fried (5) was erg laat en kwamen pas toen wij aan ons 2e bakkie bezig waren. Als er dan afgerekend is gaan we toch maar weer op weg naar huis. Via het Jaagpad naar de dijk en door en langs het Goudse park naar Reeuwijk-Dorp (parel 4). Wat een mooie wegen met veel bloeiende blauwe hortensia`s, uitgelopen knotwilgen, zingende vogels, te veel om op te noemen. Bij Boskoop de efbrug en door het dorp naar laag Boskoop (parel 5). Bij Hazerswoude-Dorp even naar het achterwiel gekeken van Ida. Ze had de band vervangen en twijfelde of het goed zat. Dan zijn we bijna thuis. De ene helft kiest voor het Gelderswoudsepad en de rest voor de Weipoort. Om 12.30u steek ik de sleutel in de deur en zie ik 65 km. op de teller staan. Bedankt allemaal voor deze gezellige dag en Aad voor de mooie route.

Annie van Rijn

Met vijf fietsers vertrok de C2 op weg naar Haastrecht. Over de bekende uitvalswegen via Benthuizen naar Moerkapelle, welke weg wij middendoor dit dorpje vervolgden, toen bij het Logistiek-Park A12 er “lek” geroepen werd. Er zat vermoedelijk een te grote binnenband in. Dus snel een nieuwe passende band erin gelegd, maar het verliep allemaal niet zo soepel. Onderwijl moest ondergetekende mijn mannen op de veiligheid wijzen. Fiets aan de kant en niet midden op het fietspad zetten! Er kan altijd een groep fietsers aankomen. Zelfs bij de start zou het fijn zijn als niemand meer op de weg staat te wachten. Een goede gewoonte, die inmiddels goed is ingeburgerd. In elk geval was na ruim 20 minuten de fietsband gelukt en konden wij verder. Oei, niet zo goed om vandaag tijd te verliezen, want de belangrijke promotie voetbalwedstrijd van Stompwijk ’92 wachtte deze middag. Nadat we door Gouda heen waren, kwamen we langs de Hollandsche IJssel vanzelf in Haastrecht aan met 32 km op de teller. Om tijd in te halen besloten wij om gelijk maar twee koffie te bestellen, zonder appelpunt, maar mét de rekening. Op deze manier konden we wat tijd inhalen. De serveerster moest er werkelijk om lachen en wenste ons een fijne voetbalmiddag toe. Om 10.55 uur begonnen we aan de terug route en die verliep gesmeerd! Bij Reeuwijk wandelden (trainden) drie bekende “Oud”-Stompwijkse dames. Altijd leuk om elkaar op zo’n onverwacht moment gedag te zeggen. Door Gouda heen, via Het Omlooppad, de Bloemendaalseweg en de bekende wegen van Waddinxveen, Boskoop en de Hoogeveenseweg van Hazerswoude kwamen we via Benthuizen en het Noord AA om 12.25 uur weer terug in Stompwijk met 61,5 km. Zo kort, strak en snel zijn we nog nooit uit Haastrecht teruggefietst. Debet hieraan was ook de wind en het heerlijke weer, die ons goed gezind waren. De mannen konden gauw douchen om vóór 13.00 uur al weer richting Den Haag te rijden voor de support aan de Boys. Met de 4-2 overwinning was deze “haast” niet voor niets geweest. Proficiat!!

Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot

Aanstaande zondag rijden de A en B naar de pittoreske theetuin in Snelrewaard. De C gaat naar ’t Zeeltje in Bleiswijk langs de Rotte. We vertrekken weer om 8.30u.