KBO-PCOB fietstocht

Een terugblik op onze fietstocht, want wat was het een geweldige tocht! Het weer zat ons ontzettend mee, het zonnetje scheen volop en de wind liet bijna verstek gaan. Wij waren met 22(!) fietsers, wat een mooi aantal. Onder ons bevonden zich 2 bestuursleden van de KBO-PCOB uit onze prachtige buurgemeente Zoeterwoude: Anneke en Tiljan en we hadden 2 Stompwijkse gastrijders: Arno en Frans. De laatst genoemden kwamen eigenlijk voor de fietskring, die die dag niet reed en vroegen toen of ze met ons mee mochten rijden. En ja, waarom niet? Zij reden immers op hun eigen fiets. En: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Dus, met z’n allen togen wij richting koffietent ‘De Kromme Does’, waar wij zeer gastvrij werden ontvangen met heerlijke koffie, met appeltaart met óf zonder slagroom, of een brownie. We zaten in het zonnetje, op het terras, langs het kabbelende water van de Does. Tja, daar blijven zitten was geen optie, dus onze captain Aad weer voorop en verder met de tocht. Om 11.50 uur, arriveerden we bij ‘de Hoek’, naast de Koudekerkse brug, waar wij onze lunch zouden gebruiken. Ik hoorde een paar deelnemers zeggen, dat ze eigenlijk geen trek hadden, nét koffie met appeltaart op. Maar: na een drankje, zag ik toch, dat iedereen zat te smikkelen van haar of zijn keuze menu. Even een paar foto’s gemaakt en direct iedereen toestemming gevraagd om deze te mogen plaatsen in de Dorpsketting. Gelukkig kwam er geen tegenstem, want je weet maar nooit, met de nieuwe wet op de privacy. Toen iedereen voldaan achter een leeg bord zat, was het tijd om verder richting huiswaarts te gaan, nog wel met een ommetje, want anders waren we té snel weer thuis. Dat viel trouwens reuze mee, want we stopten ook nog even bij de ijsboerderij De Jong en daar hebben we een overheerlijk ijsje gegeten. Na afsluiting door de voorzitter, reed iedereen voldaan naar huis.

Aad, bedankt voor je deskundige leiding en iedereen bedankt voor jullie aanwezigheid!

Wellicht tot volgend jaar…………

Namens het bestuur, Trees van Velzen