33e Weekendkamp Food & Fun was geslaagd

Afgelopen vrijdag om 19 uur was het eindelijk zo ver. Het startsein voor het kamp werd gegeven, meer dan 80 kinderen en 50 leiders hadden er veel zin in. De dag begon met mooi stralend weer, echter in de avond was het wat minder met de opening. Dit mocht echter de pret niet verminderen bij de kinderen. Iedereen was goed gehumeurd, grote mooie tent om te slapen stond klaar, prachtig versierde kantine en een mooi podium. De organisatie had echt haar best gedaan om er een groot Fun festijn van te maken. De speciaal geselecteerde Food jury, bestaande uit Ruud en José, Wim van Rijn en Levi en Lee van Leeuwen hadden voor de openingsact een prominente plek gekregen dicht bij het podium om alle teams goed te kunnen beoordelen, immers voor een goede beoordeling van de teampresentatie is een goede zitplaats een vereiste. Voordat de eerste teampresentatie kon beginnen was het de beurt aan de kampstaf samen met een sterren kok om het Food & Fun kamp te openen vanuit een sjiek sterren restaurant. Op echte saaie “Restaurant” muziek werden leden van de kampstaf uitgenodigd om heerlijk te eten. Dit was echter niet de smaak van de staf omdat de porties te klein, duur en niet lekker waren. Hierdoor kwam de uitdaging bij de kinderen te liggen om hem te overtreffen dit weekeinde om zijn sterren/wisseltrofee af te kunnen nemen. De diverse Foodlocaties presenteerden hun team en werden hierop beoordeeld door de vakjury. Deze werd dikwijls omgekocht door de teams en waren daar bes wel toegankelijk voor (omkoping?) Na de opening maakten de kinderen samen met de vaste leiders zich op voor het ‘Gerechtenspel’, dat zullen de buurtbewoners niet ontgaan zijn. Met veel lol werden de ‘spel gerechten’ geroken, geproefd en gegeten. Daarna ging men voor het Tussengerecht het dorp in om vraagstukken op te lossen waar de kennis van de kinderen op Fun & Food getest werden Later op de avond was er door de bakploeg heerlijke patat gebakken met daarbij een kroket of frikandel waarna de pyjama werd aangetrokken.

Zaterdagochtend werden de kids pas écht wakker na de ochtendgym van kampstafleden Rachelle en Celine. Ook de leiders moesten er aan geloven ondanks het gebrek aan ritme. De spieren werden los gemaakt om goed opgewarmd aan de nieuwe Food & Fun spelronde te beginnen namelijk het Hoofdgerecht. Hier werden zij wederom getest op hun Food kennis in combinatie met heel veel fun. De kids werden bij terugkomst in de kantine verrast op een heerlijke Doe het Zelf Pizza maakt gerecht. Elk team had een Pizzarette tot beschikking om zelf een pizza samen te stellen met ingrediënten van de Cateringploeg die alles voorbereid had. Vele mooie pizza’s met lekkernij erop werden samengesteld en verorberd. Er waren ook bonuspunten te halen voor de mooiste pizza reactie door de vakkundige catering ploeg. Daarvoor hadden de geblindeerde leiders nog een eigen spel met vla eten afgelegd. Veel vla belandde naast de monden wat hilarische taferelen opleverde. In de middag werd er weer ouderwets van de dijk gegleden en bij de Akkermunt over de sloot heen gepeddeld. Waar water is, is er veel plezier. Gelukkig liet het weer dit toe en was er veel fun bij de kinderen. Zoals gebruikelijk liep het programma uit en kwamen de kids pas terug op het sportpark toen hun ouders al stonden te wachten. Hierdoor vond de prijsuitreiking pas plaats om 16 uur.

De winnaar werd het team van de Chinese Muur met leiders Dewi en Demi, die veel punten vergaarden door hun originele openingsact. Zij kregen de nieuwe wisselbeker uitgereikt door de Sterkok van de kampstaf die daarmee direct zijn sterren verloor. Iedereen op de foto was de laatste daad waarna menigeen direct in bed dook. Slotconclusie; een bijzonder geslaagd weekendkamp.

Hiervoor willen we de volgende sponsoren bedanken, Laura v.d. Bos (schilderijen), Roos springkussens, Set in Motion Patricia en Erwin van Es, Lexmond (ijsjes), AVS, Bolleboom komkommers, COOP Robert Pruijssers, Maurice v.d. Bosch (eieren), Klasse Kaas De Groot en alle andere giften en spullen die dit kamp mogelijk gemaakt hebben. Tevens de Juryleden, de bouw-, bak- en cateringploeg en alle vaste- en losse leiders.

Einduitslag 33e weekendkamp:

Namens de weekendkampstaf,

Sanne, Margreet, Jeroen, Sjors, Wendy, Wendy, Jokelien, Rachelle,

Maroeska, Peter