Veel deelnemers bij de tijdrit van de IJsclub Nut en Vermaak

Afgelopen vrijdag 25 mei organiseerde de jubilerende Stompwijkse IJsclub opnieuw de jaarlijkse wielertijdrit rondom de Vogelplas. We hadden een startlijst met maar liefst 57 namen erop. Een heel mooi aantal. Ook enkele leden van de ijsclubs uit Zoeterwoude, Leiden en Voorschoten waren weer present. Hoewel er erg warm weer was voorspeld viel de temperatuur toch een stuk lager uit door de matige noordwestenwind. Mooie condities om eens helemaal tot het uiterste te gaan.

Vanaf 19.01u vertrokken als eerste de meisjes t/m 16 jr voor ruim 7 kilometer. Er deden dit jaar maar liefst 6 meisjes junioren mee. Myrthe Turk won, gevolgd door Ilse van Santen en de debuterende Kiek Straathof. Daarna volgden de jongens junioren. Jarno Verheij won met een verbluffend gemiddelde van 41,6 km/h! Jelle Verhagen werd tweede en Freek Bennis derde. Daarna startten de volwassenen. De veteranen 40+ maken sinds vele jaren de grootste groep deelnemers uit. De meesten hebben de afgelopen jaren dan ook al vaker meegedaan. Vele gingen natuurlijk voor de overwinning of een podiumplaats, maar vaak is de onderlinge strijd met fiets- of trainingsmaatjes al genoeg reden om extra je best te doen. Voor de eerste plaats werd het een secondenspel. Mark Bennis was wederom de beste. Hij was 1 seconde sneller dan Patrick Delanghe. Gerard snel completeerde het podium. Bij de heren senioren is Jouri Berg weer helemaal terug in vorm. Hij won met een gemiddelde van 42,7 km/h voor Martijn Borst en Martijn van Leeuwen. Bij de dames won Wendy Oostdam met een gemiddelde van 33.1 km/h over 14 kilometer. Nadine Turk werd tweede.

Na afloop vertrokken deelnemers en vrijwilligers naar de kantine van Stompwijk ’92, waar de uitslagen bekend gemaakt werden en de medailles en wisselbekers werden uitgereikt. Doordat de verschillen soms erg klein waren was het extra spannend wie er op het podium mochten komen. In bijgaande uitslag zie je wie er gehuldigd werden. Er zijn langs het parcours foto’s gemaakt die we binnenkort via de site van de ijsclub zullen publiceren.

De tijdrit was niet mogelijk zonder de hulp van de diverse vrijwilligers die ons o.a. hielpen met het beveiligen van de bochten, uitdelen en opspelden van de rugnummers en het noteren en verwerken van de tijden. Iedereen (nogmaals) bedankt voor jullie hulp. Volgens ons is alles goed verlopen en kunnen we weer terugkijken op een geslaagd evenement. Wij vonden het leuk om te organiseren en de positieve reacties en het grote aantal deelnemers stimuleren ons om ermee door te gaan. Tot volgend jaar!

Tijdritcommissie IJsclub Stompwijk, Patrick, Frank en Arno

Voor de uitslagenlijst: zie de site van d IJsclub