Privacy,

De wet op privacy is op afgelopen week ingegaan om onze privacy beter te waarborgen. We kunnen er bijna niet om heen. Als je niet uitkijkt blijft informatie decennia lang in het luchtruim zwerven. Wat nu hartstikke leuk lijkt is dit over 5 jaar niet meer.

Als redactie van een weekblad moeten we hier dus ook iets mee, waarbij de basisafspraken natuurlijk gelden. Er wordt ten slotte kopij aangeleverd om te plaatsen, vaak gaat dit gepaard met foto’s waarbij je dus toestemming tot plaatsen moet hebben van degene die er op staat. Dat kan een aardig klusje zijn, zie bijgaande foto. Er zal nog wel een en ander uitgewerkt moeten worden.

Let wel als je een fotograaf in openbare ruimte spot, is de kans groot dat je fotografisch vastgelegd wordt. We zullen de gezonden kopij en foto’s plaatsen er vanuit gaande dat er vooraf toestemming gevraagd is. In geval van twijfel wordt er met u contact opgenomen. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op.

Redactie Dorpsketting