Toerclub Stompwijk

Op 2e Pinksterdag was het weer heerlijk weer om met de club een rondje te fietsen. Zonnig en aardig warm, al stond er wel een stevige noordoostenwind. Zo’n 60 leden kwamen dan ook naar de start voor een rit naar De Loet of Noordwijk voor de C.

De A1 vertrok met 10 man en reed op het Klaverblad de laatsten van de C2 tegemoet. Verschillende van ons hadden tijdens de Elfdorpentocht ook al een bezoek aan De Loet gebracht. Een prachtig stuk route door de Krimpenerwaard waar we graag nog eens komen. Rustige fietspaden slingeren door de weilanden en tussen de rietkragen. Deze keer reden we de route eens tegengesteld, met in het begin een paar kleine wijzigingen, zodat we nog wel een beetje op tijd bij de koffie zouden zijn. Dat lukte inderdaad na ruim 60km waar we de B en de A3 al zagen zitten. Ook de A2 arriveerde even later. Er was nog plek zat op het ruime terras, dus we kozen een mooie plek waar we de fietsen goed in de gaten konden houden. De appelpunten waren weer heerlijk en vonden bij ons gretig aftrek. Op terugweg vervolgden we de mooie route nog een stuk tot aan de sluizen bij Gouda en vanaf daar de kortste weg terug naar huis. De wind was wat aangewakkerd, maar omdat deze veelal in de rug was vonden we dat niet zo erg. Na ruim 100km waren we weer terug.

Arno van Rijn

Op een mooie Pinksterdag

Met 2 mannen en 13 vrouwen aan de start van een prachtige 2e Pinksterdag. We waren allemaal nog vol van de vele indrukken van de Benefiet van gisteren. Een dag met een gouden randje. Via de Meer en Geer langs de Vliet richting Leiden. Bij de Churchilllaan hadden we wel erg veel stoplichten tegen en met een grote groep staat het stoplicht al weer op oranje voordat de laatste kan oversteken. Zonder ongelukken in Noordwijk aangekomen. Hier is het badseizoen voor geopend verklaard en waren er veel mensen op pad. Bij ons café was het gehele terras bezet met o.a. de C2. De zee lokte in de verte en we zijn weer opgestapt om naar een strandtent te gaan met uitzicht op zee, want ja daarvoor gingen we naar Noordwijk. Als we hier weer eens naar toegaan de boterham of snelle Jelle bij de fietsen opeten want dat werd niet op prijs gesteld. Logisch als ze zelf broodjes verkopen. Heerlijk bakkie met koekjes, alleen niet bij de cappuccino, toen deze ongelijkheid bespreekbaar gesteld, kwam de ober met nog 2 overheerlijke koekjes.Terug door de duinen en we konden merken dat we toch flink gestegen waren, we zoefden achter elkaar naar beneden en ondertussen genietend van het duinlandschap. Voor de achterste groep die toch altijd wat harder moet werken aanleiding voor een pauze, met water en uitzicht. De aansluiting werd weer gevonden en als groep gingen we weer verder door Wassenaar, Voorschoten en de Vlietlanden huiswaarts. Ik had 57,7 km op mijn teller.

Petra

De C2 vertrok met 6 fietsers naar Noordwijk. We waren goed in balans met 3 heren en 3 dames!! We probeerden een korte route te rijden heen en dat ging via Zoeterwoude, over de Lammenschansbrug en de Korte Vliet naar de Vink. Voorbij de Haagsche Schouw gingen we een weg in, die eigenlijk afgesloten was vanwege werkzaamheden. Maar fietsers willen nooit terugkeren, dus gingen we om het hek heen met fiets en al. Gelukkig duikelde er niemand in het water. Zo fietsten we naar Katwijk over de boulevard en dan het laatste stukje door de duinen naar Noordwijk. Ondergetekende was het nog maar de 2e rit dit seizoen, dus fietsten ze mij allemaal los, echter aan het begin van de Noordwijkse boulevard wachtten mijn maatjes op mij. Bij Café Rosser zaten wij na 26 km buiten op het terras en de bediening ging vlot en de appelpunt was heerlijk. Na ’n half uurtje vertrokken wij voor de terugreis. Eerst de boulevard afgereden, waar het al lekker druk begon te worden en toen richting Voorhout, Warmond langs de Haarlemmertrekvaart en via de Singels naar de Vliet en via het Cronestijnpark weer terug naar Stompwijk. Het was geen lekkere tocht, veel stoplichten en wegopbrekingen. Het was af en toe gewoon zand happen, letterlijk! en figuurlijk. Doordat het steeds drukker werd op de weg, was ik blij dat wij allen weer veilig na 52 km om 12.15 uur thuis in Stompwijk waren.

Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot

Aanstaande zondag gaan de A en B naar Noorden. Daar hebben we met café De Klinker een nieuwe koffiestop op de kalender staan. De C gaat naar De Keijzer in Leimuiden. We vertrekken weer om 8.30u bij de sporthal.