Leidschendam-Voorburg financieel op orde

De gemeente sluit 2017 af met een tekort van € 1,2 miljoen. Dat is € 177.000 beter dan verwacht in de begroting 2017. Dit blijkt uit de jaarrekening 2017. Wethouder Bianca Bremer: “We hebben het beleid van dit college vrijwel volledig gerealiseerd en binnen de beschikbare budgetten. De gemeente heeft een gezonde financiële positie met voldoende reserves. We hebben de afgelopen jaren intensief met bewoners, ondernemers en instellingen samen gewerkt aan een gemeente waar mensen met plezier wonen, werken en recreëren.”

Digitaal aanvragen elektrische laadpalen Leidschendam-Voorburg verbeterd

Elektrische rijders in Leidschendam-Voorburg vragen voortaan eenvoudig een publieke laadpaal in de buurt aan via www.laadpaalnodig.nl Deze verbeterde aanvraagprocedure draagt naar verwachting bij aan een versnelde uitrol van een dekkend laadnetwerk in de gemeente. Op dit moment staan er circa 70 openbare laadpalen in Leidschendam-Voorburg. De gemeente heeft in 2016 concessie verleend aan het bedrijf ENGIE voor de installatie en exploitatie van elektrische laadpalen. De aanvraag en plaatsing van een laadpaal is kosteloos.

De gemeente plaatst al sinds 2013 laadpalen in de openbare ruimte. De laadpalen die tot en met 2016 zijn geplaatst worden dit jaar overgenomen door ENGIE. Daarmee krijgt de gemeente één exploitant voor alle laadpalen, waardoor ook overal dezelfde prijs en voorwaarden gelden.

Elektrisch rijden draagt bij aan een verbeterde luchtkwaliteit in de stedelijke omgeving. Duurzame mobiliteit is een thema uit de Duurzaamheidsagenda 2016-2020 van Leidschendam-Voorburg.

Opening duurzaamste Krajicek Playground van Nederland in Voorburg  

Sporten en bewegen is leuk én gezond. Naast de Playground is ook de watertap kraan op woensdag 16 mei geopend, zodat alle sporters voldoende water kunnen drinken tijdens het sporten.

De Playground heeft bijzondere toestellen. Zo is er de Sona geluidsboog en de Sutu voetbalmuur. Beide toestellen zijn interactief; en het zijn de eerste toestellen in Nederland die op zonne-energie werken. Schop je een bal tegen de muur, dan licht het vlak waar je de muur raakt op. Juist dit soort speelse elementen stimuleren jong en oud om lekker te bewegen. Verder staat er een driekwart cirkel met free run obstakels, een halve cirkel met bootcamp apparatuur (met voorgestelde oefeningen), een half basketbalveld en de bestaande skate ramp. Er zijn betonnen zitranden geplaatst en plantenbakken met veel groen.