Jubileumfeest van Stichting Amigos geslaagd!

Opbrengst kerk en Dorpshuis samen € 1.140,–

Zondag 13 mei was het groot feest voor Stichting Amigos, vanwege het 15 jarig bestaan dit jaar. Voor deze gelegenheid was de Boliviaanse muziekgroep Los Masis speciaal overgekomen naar Stompwijk. Wij begonnen om 11.00 uur met een mooie Eucharistieviering in de H. Laurentiuskerk. Pastoor W. Broeders sprak enkele woorden naar de muzikanten, welke door Linda (de oprichtster van Stichting Amigos) vlot en vloeiend werden vertaald. Er was een inlegvel met de vertaling van de liederen, die in de Quechua taal gezongen werden, zodat de parochianen konden lezen, waarover de groep zong. Dit was een mooie start van de dag. Het middagprogramma begon om vier uur en wij waren nog druk bezig om alles klaar te zetten toen de eerste bezoekers zich al aandienden. De Boliviaanse koffie en thee werd gauw gezet en het Dorpshuis druppelde snel vol. Na het openingswoordje van onze voorzitter Adrie Kerkvliet, die een kleine terugblik gaf over het wel en wee van Stichting Amigos, sprak Burgemeester Klaas Tigelaar ons lovende woorden toe. Hij stelde aan Linda de vraag: “Had jij dit 15 jaar geleden kunnen bedenken?” Nou niet echt dus. Toen ging het feest los. De muzikanten kwamen in mooie kledij de zaal binnen en gaven ons een prachtig concert, met veel mooie liedjes, muziek, verrassingen, verkledingen en dans. Het boeide van begin tot het einde. Tijdens de kleine pauze bedankte Linda eenieder, die Stichting Amigos een warm hart toe draagt; in het bijzonder haar ouders, de oud-voorzitter en bestuursleden. Tijdens haar praatje kon je bijna een speld horen vallen en zij bracht haarzelf en vele anderen in ontroering.

De muziekgroep is onderdeel van Centro Cultural Los Masis in Sucre, een cultureel centrum waar dagelijks 100 kinderen naast muzieklessen ook huiswerk- en psychologische begeleiding krijgen. Veel kinderen komen van arme migrantenfamilies uit de bergdorpjes. Zij moeten vaak een dagdeel werken om hun familie te helpen. Dit culturele centrum is voor hun heel belangrijk, omdat ze hier weer even kind kunnen zijn. Natuurlijk draagt Stichting Amigos dit project een warm hart toe om de muziekactiviteiten in Sucre voort te zetten. De opbrengst van € 1.140,– van de deurcollecte in de kerk en de giften van ’s middags in het Dorpshuis zijn dan ook voor dit centrum. Wij bedanken iedereen voor hun komst, men name Burgemeester Tigelaar en wethouder Bianca Bremer, de dames van het Van Ravesteyn Fonds en uiteraard de dames van het Dorpshuis. De bediening was top! Grote dank gaat uit naar het Van Ravesteyn Fonds en Vlietwensen (en niet Fonds 1818, welke vorige week abusievelijk in de Dorpsketting stond vermeld), die deze middag mede mogelijk gemaakt hebben, zodat wij naast de kosten die de muziekgroep Los Masis met zich mee bracht, ook alle donateurs en vrijwilligers konden bedanken met een hapje en een drankje. Nadat de muziekgroep de nacht had doorgebracht bij Hotelboerderij Akkerlust, kwamen zij bij ons thuis ontbijten. Dat was wel zo gezellig, omdat we dan met de hele groep bij elkaar waren. Om 10.00 uur gaf de groep Los Masis nog twee muzieklessen op de Maerten van den Veldeschool. Dat was een bijzondere ervaring voor de kinderen. Wij bedanken de Maerten van den Veldeschool voor hun warm onthaal. Maandagmiddag, na de warme lunch met hutspot en sucadelappen, werd het voor de groep weer tijd om huiswaarts (lees Duitsland) te rijden om hun concerttournee weer op te pakken. Maar niet voordat de groep een bezoek had gebracht bij de hobby tuin van Fried, De Drie Molens en de zee bij Wassenaar. Voor velen was dit de eerste keer, dat zij de zee zagen. Geweldig toch! Wij kunnen terug kijken op een geslaagd, bijzonder, muzikaal en druk weekend.  Bijgaand stuur ik twee linkjes door. Eentje van het filmpje en een van het fotoalbum, die ook op onze Facebook pagina te vinden is. Het geeft een mooie impressie van het jubileumfeest weer.

Veel kijk plezier. Muchas Gracias!

Chau, Lia de Jong-Zwetsloot, Stichting Amigos

https://www.facebook.com/stichtingamigos.stompwijk/media_set?set=a.1922937991051075.1073741839.100000046792273&type=3https://www.youtube.com/watch?v=HAlbDxNv3C0