Toerclub Stompwijk

Ook tijdens het Hemelvaartweekend is er weer volop gefietst door de leden van de Toerclub. Het viel met het weer echter niet helemaal mee. Zowel op Hemelvaartsdag als op zondag was het vrij fris en niet zo zonnig, terwijl het op de dagen eromheen juist veel lekkerder fietsweer was. Toch stonden donderdag ruim 25 man/vrouw klaar voor de jaarlijkse Tunneltocht. In 3 groepen reden we ieder via een eigen route naar de koffietent bij Barendrecht aan de Oude Maas. Onderweg werden o.a. de Kiltunnel en Heinenoordtunnel aangedaan. De A3 nam de kortste route en was er dus als eerste. De A1 volgde even later. Toen allen al weer op de terugweg waren arriveerde ook de A2. Bij de koffie lieten we ons de overheerlijke appelknaller met vanilleroom weer goed smaken. De terugweg ging door Rotterdam via de Maastunnel of de Beneluxtunnel en daarna via Oude Leede weer op huis aan. Ondertussen was de zuidenwind gedraaid naar noordwest en daar waren we niet blij mee. Bijna de hele rit de wind van voren!

Arno van Rijn

Op zondag reden de A en B de clubrit naar Maasdijk. De C ging naar Klein Giethoorn. Vooraf waren de voorspellingen dat er regen aan zat te komen. Toch kwamen 45 fietsers opdagen die ondanks dat vooruitzicht wel zin hadden in een fietstocht. Ook waren er natuurlijk nog heel wat afwezig vanwege Moederdagverplichtingen. De A1 vertrok met 8 man en voelde meteen in de Meer en Geer al een lichte miezer. Op weg naar Meijendel hield dat al snel weer op en de verdere route hebben we geen regen meer gehad. Ook op de terugweg niet, terwijl de diverse buienapps ons bleven waarschuwen voor flinke neerslag. Het leek wel of de apps allemaal van slag waren deze dag. Via Scheveningen en de duinen reden we naar Maasdijk waar het deze keer toch echt te fris was om op het terras te zitten. Omdat de groepen niet zo groot waren was er binnen gelukkig genoeg plek. Wij vervolgden de rit via de Oranjedijk en langs de Gaag en kwamen via Midden Delfland bij Berkel uit. Dankzij het frisse weer was het overal vrij rustig op de fietspaden en dat rijdt toch wel lekker met de groep. Na zo’n 90km waren we mooi op tijd weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

Moederdag-rit 13 mei=13°!!

Pff, wat koud, en dan ook nog kans op regen! Maar we gaan met frisse moed op weg met een groepje van 9, naar Klein Giethoorn, onze traditionele koffietent met Moederdag. Cock zou achter ons aan fietsen omdat Fried (en Lia) andere verplichtingen had, maar we waren ze ineens toch kwijt! Omdat het zo`n mooi stukje was volgen we tot Hoogmade de pijlen van vorige week. Dan over de bruggen en via de Ruigekade naar Koudekerk, wat mooi allemaal. Niet erg om af en toe achter elkaar te fietsen op de smalle paden, dan kan je de natuur bewonderen. Af en toe voelen we wat spetters maar het lijkt mee te vallen. Het is meer de kou waar we last van hebben, koude handen en voeten (moet ik ook maar niet mijn sandalen aan doen). Na de brug het Oostvaartpad en is de molen al gauw in het zicht. Bij de brug naar het smalle paadje gaat het even mis en gaat iemand onderuit, gelukkig niets aan de hand. Binnen is het lekker warm en schuiven we aan de grote tafel. Volgens sommigen hebben we zelden of nooit binnen gezeten met Moederdag, altijd in de serre of op het terras. Cock zat ook net aan de koffie met haar 4 mannen! We kwamen helemaal bij en genoten van de koffie met een paar punten appeltaart. Voor de terugweg werden er zelfs wat regenjasjes aangedaan mede voor de kou. Aad met Lydia op kop en de rest van zijn harem fietste met wind tegen, via Hazerswoude-dorp naar het Gelderswoudse pad, waar we al gewaarschuwd werden voor de poep op het pad! Inderdaad moesten we bij het weiland de koeienvlaaien én koeien omzeilen en maakten ze soms van schrik een onverwachte sprong. Dan het Kerkepad nog en zijn we thuis, om ± 11.30u met 45 km. Al met al hebben we het getroffen met de regen die niet viel!

Annie van Rijn

Aanstaand weekend is het Pinksteren en dan rijden we dus op maandag de clubrit naar De Loet bij Lekkerkerk voor A en B. De C gaat naar Noordwijk. Vertrek is om 8.30u vanaf het Klaverblad.

Elfdorpentocht

Inmiddels hebben we ook de tijd gehad om de deelnemers aan de Elfdorpentocht nog eens grondig na te tellen. Na hertelling zijn we op 1.466 deelnemers uitgekomen, waarvan 1035 in Stompwijk en de rest in Maasland. Dit is iets meer dan het recordjaar 2013; toen hadden we 1.443 deelnemers bij eveneens heel mooi weer.  Een resultaat waar we uiteraard trots op zijn.