Op een mooie Pinksterdag…….

Zondag 20 mei, 1e Pinksterdag, staat Stompwijk in het teken van wandelen. IJsclub Nut & Vermaak organiseert voor de zevende maal een wandeltocht. Vorig jaar was het evenement met ruim 500 deelnemers weer bijzonder geslaagd.

Keuze in afstanden

Doordat er maar liefst vijf wandelroutes zijn, heeft u geen last van drukte. Er zijn twee verschillende wandelroutes van 15 km. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een route van 7.5 km, 20 km of 30 km. Zo is er voor iedere wandelaar een geschikte afstand. U zult versteld staan van het mooie Groene Hart waar Stompwijk middenin ligt. U wandelt onder andere door parken en langs de prachtige plassen in de omgeving van Stompwijk (Buitenpark en Westerpark, Noord Aa, Vlietland en Vogelplas Starrevaart) en loopt over dijken en door de polders van het Groene Hart. De organisatie hoopt u te verrassen op bijzondere plekjes waar u misschien nog nooit gelopen heeft. Onderweg ontvangen alle deelnemers bij de ‘Koek en Zopie’ een gezonde versnapering en/of drinken .

De routes worden voorzien van ondersteunende pijlen en linten, maar iedereen krijgt ook een gedetailleerde kaart en routebeschrijving mee.

Start en finish

De start en finish zijn in de Brasserie van ‘de BLES’, Doctor van Noortstraat 154 in Stompwijk.

De vertrektijden zijn als volgt:

30  km tussen 7.30 en 9.30 uur

20  km tussen 8.00 en 10.00 uur

15  km tussen 9.00 en 11.00 uur

7.5 km tussen 9.30 en 12.00 uur

Kosten

Om mee te lopen betalen volwassenen € 5,-. Jeugd tussen de 8 en 15 jaar betaalt slechts € 2,50 en kinderen onder de 8 jaar mogen gratis mee wandelen. Alle deelnemers kunnen bij terugkomst in horecagelegenheid ‘de BLES’ kiezen tussen een consumptiebon, een herinneringsmedaille. De opbrengst van de wandeldag komt volledig ten goede aan de jeugdleden van de ijsclub. Sinds jaar en dag de kunnen kinderen leren schaatsen bij de ijsclub. Van de opbrengst kan voor hen onder meer een schaatskamp worden georganiseerd.

Dit jaar bestaat de ijsclubstompwijk 125 jaar. Dit evenement maakt ook deel uit van de meerkamp “ijsclubstompwijk 125 jaar”.

De organisatie is er klaar voor en hoopt op een flinke opkomst!

Kijk voor meer informatie op http://www.ijsclubstompwijk.nl/

Met vriendelijke groet,

Organisatiecomité “Rondom Stompwijk”